Lappeenrantaan suunniteltu järviluonto- ja tiedekeskus Saimaarium odottaa rahoituspäätöksiä — Niitä on luvassa maaliskuussa

Järviluonto- ja tiedekeskuksella on vetämässä puolen miljoonan euron rahoitushakemukset. Joukkorahoituskampanja on määrä käynnistää lähiviikkoina.

Kai Skyttä

Tutkimusprofessori Kari-Matti Vuori uskoo, että uusi luonto- ja tiedekeskus houkuttaa tutkimaan Saimaata myös pintaa syvemmältä.
Tutkimusprofessori Kari-Matti Vuori uskoo, että uusi luonto- ja tiedekeskus houkuttaa tutkimaan Saimaata myös pintaa syvemmältä.

Suunnitelmat Saimaarium-nimisen järviluonto- ja tiedekeskuksen perustamiseksi Lappeenrantaan odottavat rahoitusta.

Saimaanriumin perustaja Kari-Matti Vuori kertoo, että hakemuksia on vetämässä puolen miljoonan euron edestä. Päätöksiä on luvattu maaliskuun aikana. Tämän jälkeen Vuori tietää nykyistä paremmin, mikä onnistuu ja mikä ei.

Jotta Saimaarium voidaan avata suunnitelmien mukaan Satamatie 8:ssa, rahaa tarvitaan. Satamatien tilavuokra on Vuoren sanojen mukaan aloittavalle yritykselle erittäin haastava.

Jos rahaa heruu niukasti, Vuori on tehnyt vaihtoehtoisia suunnitelmia sekä kartoittanut useita, Satamatie 8:aa pienempiä tiloja tiloja järviluonto- ja tiedekeskukselle.

Joukkorahoituskampanja on tarkoitus saada käyntiin helmikuun lopussa tai maaliskuun alussa. Kampanjalle on saatu suojelijaksi kansanedustaja Pertti Salolainen, joka lahjoittaa tekemänsä luontokuvataulun.

Saimaa-perusnäyttelyn ja norppanäyttelyn sekä Järven tarina -näyttelyn valmistelut ovat pitkällä. Vuoren tavoitteena on avata Saimaarium edes pienimuotoisesti ja täydentää tarjontaa ajan mittaan.

— Tarkoitus on aloittaa Saimaalla sekä vesiensuojelun ja norpansuojelun menestystarinoilla sekä edetä siitä ilmastonmuutokseen ja kiertotalouteen.

Saimaarium avasi tammikuun puolivälissä Facebook-, Twitter- ja Instagram-tilit.

Kommentoidut