Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 2000 syntyneen miehen törkeästä lapsenraiskauksesta

AOP/Ismo Pekkarinen

Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 2000 syntyneen miehen törkeästä lapsenraiskauksesta

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 2000 syntyneen miehen yhteiseen viiden vuoden vankeusrangaistukseen muun muassa törkeästä lapsenraiskauksesta. 

Oikeus käsitteli asian yleisön läsnä olematta ja julisti keskiviikkona antamansa tuomion salaiseksi.

Oikeuden asiasta antaman julkisen selosteen mukaan päihtynyt vastaaja oli viime kesänä ensin pahoinpidellyt alle 16-vuotiasta lasta, minkä jälkeen hän oli kuljettanut tämän autolla toisaalle. Tämän jälkeen mies oli pakottanut lapsen olemaan kanssaan eri tavoin sukupuoliyhteydessä.

Mies kiisti oikeudessa kaikki syytteet. Hän ei kertomansa mukaan muistanut kyseisen ajankohdan tapahtumia päihtymystilansa vuoksi.

Oikeus kuitenkin piti asianomistajan esitutkinnassa antamaa kertomusta uskottavana. Myös tehty DNA-tutkimus tuki kertomusta.

Oikeus katsoi miehen tekojen täyttäneen sekä törkeän raiskauksen että törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön tunnusmerkistön. Mies tuomittiin niiden sijasta huhtikuussa voimaan tulleen lain mukaisesta törkeästä lapsenraiskauksesta.

Käräjäoikeus tuomitsi syytetyn viiden vuoden yhteiseen vankeusrangaistukseen törkeästä lapsenraiskauksesta, pahoinpitelystä ja törkeästä rattijuopumuksesta.

Oikeus määräsi miehen maksamaan uhrille kivusta ja särystä ja muusta tilapäisestä haitasta sekä kärsimyksestä yhteensä 10 500 euroa.

Käräjäoikeuden ratkaisu oli yksimielinen.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Muokattu kello 14.03: Poistettu tuomitun nimi uhrin yksityisyyden suojelemiseksi.