Imatran seudun, Ruokolahden ja Savitaipaleen yrittäjäyhdistykset ovat ehdolla vuoden parhaaksi – Tänä vuonna kisataan myös Vuoden koronateko -tittelistä

Imatran yrittäjät tempaisivat koronavuotena pystyyn Sapuskajelpin. Ruokolahden yrittäjät lanseerasivat uuden palveluhakemiston.

Sapuskajelppi

Imatran seudun yrittäjien suurin ponnistus viime vuonna oli Sapuskajelpin rakentaminen. Keräys jatkuu edelleen.
Imatran seudun yrittäjien suurin ponnistus viime vuonna oli Sapuskajelpin rakentaminen. Keräys jatkuu edelleen.

Suomen yrittäjät palkitsee vuosittain parhaita yrittäjäyhdistyksiä eri kategorioissa. Tänä vuonna viiden parhaan finalistin joukkoon on päässyt kolme yhdistystä Etelä-Karjalasta.

Imatran seudun yrittäjät on ehdolla yli 200 jäsenyrityksen sarjassa ja Ruokolahden yrittäjät kisaavat 100–200 jäsenen kategoriassa. Alle 100 jäsenen kategoriassa on puolestaan ehdolla Savitaipaleen yrittäjät.

Lisäksi tänä vuonna palkitaan Vuoden koronateko. Tittelistä ovat kisaamassa Imatran seudun yrittäjien lisäksi myös Savitaipaleen yrittäjät.

Parhaat palkitaan tänä vuonna etänä järjestettävässä Vaikuttajafoorumissa 29. tammikuuta.

Aktiivista yhdistystoimintaa koronavuotena

Etelä-Karjalan yrittäjien tiedotteen mukaan Imatran seudun yrittäjien suurin ponnistus viime vuonna oli Sapuskajelpin rakentaminen. Apuverkoston kautta saatiin tuettua paikallisia perheitä merkittävästi. Yhdistys keräsi liki 100 000 euroa jaettavaksi ruokaostoksiin 50 euron lahjakortteina. Keräys jatkuu edelleen.

Yhdistys myös teki oman konkreettisen esityksen Imatran kaupungille, kuinka alueen yrittäjiä tulisi tukea poikkeustilanteessa. Lisäksi hallitus oli aktiivinen aloittamaan Etelä-Karjalassa K-kauppoihin tarjottavan jäsenedun, joka laajeni koko maakunnan kattavaksi.

Tiedotteen mukaan myös Ruokolahden yrittäjien toiminta oli viime vuonna hyvin aktiivista. Suurin yksittäinen tempaus oli kunnan kanssa yhteistyössä rakennettu uusi palveluhakemisto ruokolahtiopas.fi. Hakemisto on luotu kuntalaisten, kesäasukkaiden ja yritysten käyttöön, ja sen avulla yritykset tulevat paremmin esille ja yritysten välinen keskinäinen yhteistyö sujuvoituu. Syksyllä käynnistyi myös Osta omalta kylältä -lahjakorttikampanja, jolla tuetaan ruokolahtelaisia yrityksiä.

Savitaipaleen yrittäjien konkreettisin koronatoimi oli Yrityspassi. Yrityspassiin kerätään leimoja paikallisilta yrityksiltä tehdyistä vähintään 25 euron ostoksista. Kun passiin on kerätty viisi leimaa eri palvelujen tuottajilta, passin haltija voi osallistua kunnan tukemien palkintojen arvontaan. Kunnan rahoittamat lahjakortit ovat käytettävissä ainoastaan paikallisten yritysten tuotteiden tai palveluiden hankintaan.