Jätteistä teollisuuskomposiitteja valmistava lappeenrantalaisyritys haluaa myös kansainvälisille markkinoille, sillä kasvupotentiaali on suuri: "Lopputuotteissamme on yhteensä sadan miljardin euron markkinat"

Lappeenrantalaisyritys Wimao käynnisti uuden jätekomposiittilaitoksensa tuotannon viime viikolla Kukkuroinmäen jätekäsittelylaitoksella. Kunhan toiminta Suomessa kehittyy, Wimao haluaa myös kansainvälisille markkinoille.

Kai Skyttä

Tuotantotalouden
diplomi-insinööri ja Wimaon toimitusjohtaja Ville Immonen muistetaan myös
jääkiekkokaukaloista. Hän pelasi SM-liigassa SaiPan ja TPS:n paidoissa 325 ottelua vuosina 1996—2004.
Tuotantotalouden diplomi-insinööri ja Wimaon toimitusjohtaja Ville Immonen muistetaan myös jääkiekkokaukaloista. Hän pelasi SM-liigassa SaiPan ja TPS:n paidoissa 325 ottelua vuosina 1996—2004.

Jäteraaka-aineista erilaisia komposiitteja teollisuuden käyttöön valmistava Wimao oli mukana tämänvuotisessa Kasvu Open –kasvuyrittäjyyskilpailussa, jossa se selvisi sadan parhaan suomalaisyrityksen joukkoon. Lappeenrannasta mukana oli kolme muutakin yritystä.

Toimitusjohtaja Ville Immosen mukaan yritys haluaa tähyillä tulevaisuudessa myös ulkomaille, mutta nyt tuotannon ollessa vielä alkuvaiheessa katse on tiukasti kotimaassa.

Ei meillä tosiaankaan ole tarkoitus tähän jäädä, vaan mennä eteenpäin ja kehittyä.

— Emme ole vielä yrittäneetkään ulkomaille, sillä kotimaassakin riittää sarkaa. Toisesta laitoksesta on ollut keskusteluita, ja tavoitteena on, että se on pystyssä ensi vuoden aikana. Sijaintiin vaikuttaa etenkin raaka-aineiden saatavuus. Sen jälkeen voidaan miettiä ulkomaitakin enemmän. Ei meillä tosiaankaan ole tarkoitus tähän jäädä, vaan mennä eteenpäin ja kehittyä.

Lappeenrannan pilottilaitoksessa pystytään kierrättämään ja jalostamaan noin 2000—3000 tonnia jätemateriaalia vuodessa, kun toisessa laitoksessa tarkoitus on nostaa määrä jo vähintään 10 000 tonniin. Isossa kuvassa Immonen näkee, että yrityksellä on iso kasvupotentiaali.

— Kyllähän kierrätysmateriaalia ja jätettä maailmassa riittää. Lopputuotteissa meillä on kolme päätuotekategoriaa, joissa on yhteensä sadan miljardin euron markkinat globaalisti. Lisäksi meillä on kilpailuetua markkinoilla.

Kommentoidut