Imatran valtionhotelli valittiin Suomen kauneimmaksi rakennukseksi arkkitehtitoimiston kisassa — Taakse jäivät muun muassa Suomenlinna ja Muumitalo

Kai Skyttä

Imatralaiset ilmoittivat usein kuvin Valtionhotellin arkkitehtitoimiston kauneuskisaan.
Imatralaiset ilmoittivat usein kuvin Valtionhotellin arkkitehtitoimiston kauneuskisaan.

Imatran valtionhotelli valittiin Suomen kauneimmaksi rakennukseksi arkkitehtitoimisto Innovarchin Suomen 100 kauneinta rakennusta -kilpailussa.

Espoossa ja Lahdessa toimivan yrityksen kisaan saapui useita kuvia Imatran arkkitehtuurisesta maamerkistä.

Yrityksen henkilökunnan muodostama arkkitehtiraati valitsi kauneimman rakennuksen eniten ääniä saaneiden joukosta. Valtionhotelli oli selvästi myös yleisön suosikki.

Äänestyksessä nousi esiin kaksi muutakin erityisen upeaa kohdetta jotka olivat Vuojoen kartano ja Kotkan kirkko. Kirkkorakennuksia oli mukana monia, ja kohteisiin lukeutui myös arkisia myllyjä, luotsitupia ja aittoja sekä Muumitalo.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat