Velkajärjestelyihin haki alkuvuonna 66 ihmistä Etelä-Karjalassa, viime vuonna vastaava luku 27

Kaupan liikevaihto laski toukokuussa peräti viisi prosenttia.

Tiina Örn

Alkuvuosi ajoi 66 eteläkarjalaista velkajärjestelyyn.
Alkuvuosi ajoi 66 eteläkarjalaista velkajärjestelyyn.

Etelä-Karjalassa velkajärjestelyyn hakeutui tämän vuoden tammi–kesäkuussa 66 ihmistä. Velkajärjestelyhakemusten määrä oli huomattavasti suurempi kuin viime vuonna samaan aikaan: silloin velkajärjestelyyn hakeutui 27 eteläkarjalaista.

Koko maassa velkajärjestelyjen määrä kasvoi yli 29 prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta. Käräjäoikeuksiin jätettiin tämän vuoden tammi–kesäkuussa kaikkiaan 2 033 yksityishenkilöiden velkajärjestelyhakemusta.

Yrityssaneerausten määrä kasvoi

Myös yrityssaneerausten määrä kasvoi. Etelä-Karjalassa niitä pistettiin tämän vuoden tammi–kesäkuussa vireille kaikkiaan kahdeksan. Viime vuoden vastaavana ajankohtana niitä pistettiin vireille neljä.

Koko maassa yrityssaneerausten määrä kasvoi liki 14 prosenttia edellisvuoteen nähden. Niitä pistettiin vireille kaikkiaan 205.

Eniten yrityssaneerausten määrä kasvoi "muiden palveluiden" päätoimialoilla. Niihin kuuluvat muun muassa informaatio- ja viestintäpalvelut, rahoitus- ja vakuutustoiminta, kiinteistöala, hallinto- ja tukipalvelut, koulutuspalvelut sekä terveys- ja sosiaalipalvelut.

Yrityssaneerausten määrä kasvoi myös maa-, metsä- ja kalatalouden, teollisuuden ja kaivostoiminnan, kuljetuksen ja varastoinnin päätoimialoilla.

Sen sijaan rakentamisen, kaupan sekä majoitus- ja ravitsemistoiminnan päätoimialoilla yrityssaneeraukset vähenivät.

Konkurssit vähenivät

Sen sijaan konkurssien määrä väheni yhdellä. Etelä-Karjalassa konkurssiin haettiin alkuvuoden aikana kaikkiaan 26 yritystä; edellisvuoden vastaavana ajankohtana konkursseja oli 27.

Koko maassa pantiin alkuvuonna vireille kaikkiaan 1 328 konkurssia. Niiden määrä on 1,6 prosenttia edellisvuotta vähemmän.

Kaupan työpäiväkorjattu liikevaihto laski toukokuussa viisi prosenttia edellisvuoden toukokuusta. Kaupan toimialojen kehitykseen vaikutti koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne.

Luetuimmat