Sorjosen kuvauspaikkakierrokset päättyvät Lappeenrannassa

Fisher King Production

Tv-tutkija Kari Sorjonen, eli Ville Virtanen.

Lappeenrannassa kuvatun nordic noir -rikossarja Sorjosen taustoja valottavat kävelykierrokset päättyvät tällä viikolla. Kierroksilla on tutustuttu sarjan kuvauspaikkoihin kaupungin keskustassa.

Lappeenrannan kaupungin markkinointi-, matkailu- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahmanin mukaan kuvauspaikkakierroksilla on käynyt tähän mennessä noin 350 henkeä.

— Uskon että kierroksilla olisi ollut enemmän kävijöitä, jos sää olisi ollut parempi tänä kesänä.

Sorjonen on tuonut Lappeenrantaa esiin myös ulkomailla, jonne se on myyty nimellä Bordertown. Kaikki kierroksille osallistujat ovat siitä huolimatta olleet suomalaisia muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

— Oppailta on usein kysytty, onko kierroksia saatavilla englanniksikin. Kun he ovat vastanneet että kyllä, niin asiaan on suhtauduttu erittäin positiivisesti. Vaikkei englanninkielisiä kierroksia ole vielä valtavasti vedetty, olemme onnistuneet tuotteistamaan palvelun kansainvälisessä yliopistokaupunki-hengessä, Rahman sanoo.

Kierroksista tullut palaute on hänen mukaansa kauttaaltaan positiivista. Etenkin kaupungin historiasta on pidetty kierroksilla, joilla todellisuus ja rikossarjan fiktiivinen maailma sekoittuvat kepeästi.

— Järjestimme myös erityiskierroksen liikuntaesteiselle ryhmälle, joka teki kierroksen PowerPoint-esityksen muodossa eläväisen oppaan Noora Mentulan johdolla. Sarjan showrunner Miikko Oikkonen tuotantoyhtiö Fisher Kingiltä hyväksyi esityksemme etukäteen. Saimme valtavasti lämmintä palautetta kierroksesta. Se oli elämys katsojille.

Kesän viimeinen Sorjonen-kävelykierros järjestetään perjantaina 11. elokuuta klo 14. Kierros lähtee IsoKristiinan matkailuinfon edestä ja kestää noin tunnin. Kierroksia on mahdollista tilata yhä syksyllä ja talvella vähintään viiden hengen ryhmille.

Janne Römpötti

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.