Tilaajalle

Kaupungintalon edustatorin työmaa kasvoi täyteen mittaansa ja katkoo keskustan kevyen liikenteen väyliä marraskuuhun asti — Nyt lappeenrantalaiset etsivät poliisilaitosta ja vaihtoehtoisia reittejä: "Ollaan oikaistu koiran kanssa Ison-Kristiinan läpi"

Lappeenrannan kaupungintalon edustatorin peruskorjaus valmistui jo viime vuonna, mutta tänä keväänä työmaa-aidat nousivat taas, kun urakka sai jatkoa Kirkkokadun ja Villimiehenkadun kansien uusimisella. Kirkkokatu avautuu autoille heinäkuussa, mutta työt jatkuvat vuoden lopulle.

Marleena Liikkanen

Ulla Sivonen ja jackrussellinterrieri Ranja ovat opetelleet uusia lenkkireittejä kaupungintalon edustatorin remontin vuoksi.
Ulla Sivonen ja jackrussellinterrieri Ranja ovat opetelleet uusia lenkkireittejä kaupungintalon edustatorin remontin vuoksi.

Lopulliseen mittaansa laajentunut kaupungintalon edustatorin työmaa katkoo kävely- ja pyöräilyreittejä Lappeenrannan keskustassa.

Brahenkadun ja Pormestarinkadun väliltä suljettu Kirkkokatu avataan autoille 13. heinäkuuta, mutta kevyen liikenteen väyliä pysyy kiinni loppuvuoteen asti.
— Urakka on kokonaan valmis marraskuun lopussa. Kevyen liikenteen väylät ovat periaatteessa loppuun asti urakka-alueena, mutta yritämme mahdollisuuksien mukaan avata osan jo aiemmin. Töiden pitäisi lähteä valmistumaan Raatimiehenkadun ja Villimiehenkadun kulmasta, kertoo projektipäällikkö Eero Harju Lappeenrannan kaupungilta.

Etenkin pyöräilijät joutuvat kiertämään pyrkiessään esimerkiksi Armilan suunnasta keskustaan kauppakeskus Ison-Kristiinan ohi. Villimiehenkadun kevyen liikenteen luiska on suljettu, eikä kauppakeskuksen läpi saa pyöräillä.

Myös verotoimistoon kulkeminen on aiheuttanut hämmennystä. Etelä-Saimaan lukija kertoi pyrkineensä verotoimistoon Ison-Kristiinan suunnasta, mutta oli päätynyt harhailemaan hautausmaalle. Verotoimistoon pääsee remontin ajan vain Pormestarinkadun puolelta, sillä edustatorin puoleinen sisäänkäynti on työmaa-aluetta.

Tämä artikkeli on tilaajillemme

Tilaajanamme olet aina tervetullut lukemaan sisältöjämme rajattomasti.

Olen jo tilaajaVerkkopalvelun sisällöt kuuluvat kaikille tilaajille.

Tutustu 2 viikkoa maksutta!Tutustu sisältöön verkossa.

Tee digitilausMääräaikainen digitilaus tarjoushintaan.