Tilaajalle

Saimaalta löytyy iso unohdettu saari tai peräti kaksi — Puumalansalmen ja Käyhkään kanavan välissä sijaitsevat Haukansalo ja Kitulansalo

Haukansalon erottaa mantereesta Käyhkään kanavan paikalla ollut luonnontilainen Käyhkäänsalmi. Historiallinen Vuolteensalmi erotti Kitulansalon ja Haukansalon.

Kansallisarkisto

Ote maanmittari Johan Walbergin kartasta vuosilta 1778-79 todistaa, että Käyhkään kanavan paikalla oli luonnon vesiväylä, Käyhkäänsalmi. Salmen rannalla näkyvä rakennus on karttasanan mukaan Påstering eli venäläisten sotilaiden vartiotupa. Viipurin ja Puumalan välisen maantien silta johdattaa salmen yli. Netistä löytyvä kartta kuuluu sarjaan Maanmittaushallituksen verollepanokartat, 
Viipurin läänin verollepanokartat.
Ote maanmittari Johan Walbergin kartasta vuosilta 1778-79 todistaa, että Käyhkään kanavan paikalla oli luonnon vesiväylä, Käyhkäänsalmi. Salmen rannalla näkyvä rakennus on karttasanan mukaan Påstering eli venäläisten sotilaiden vartiotupa. Viipurin ja Puumalan välisen maantien silta johdattaa salmen yli. Netistä löytyvä kartta kuuluu sarjaan Maanmittaushallituksen verollepanokartat, Viipurin läänin verollepanokartat.

Julkaisemme joulun ja uudenvuoden aikaan parhaita Etelä-Saimaassa julkaistuja juttuja. Tämä juttu on julkaistu aiemmin 18.2.2018.