Yt-neuvottelut alkavat Alma Median maakunta- ja paikallislehdissä — odotettavissa enintään 35 työntekijän vähennys

Alma Median maakunta-, kaupunki- ja paikallislehdet vähentävät väkeään. Yhteistoimintaneuvottelujen piirissä on kaikkiaan noin 360 Alma Regionsissa työskentelevää henkilöä, ja loppuratkaisun arvioidaan johtavan enintään 35 henkilön vähentämiseen.

Yhteistoimintaneuvottelut koskevat kaikkia henkilöstöryhmiä paitsi Alma Lapin lehtiliiketoimintaa ja Lännen Mediassa työskentelevää henkilöstöä. Myös paino- ja jakeluyhtiö Alma Manu Oy on rajattu neuvottelujen ulkopuolelle.

Neuvottelujen taustalla on yhtiön mukaan näkemys sanomalehtimainonnan volyymin laskusta kansantalouden kasvusta huolimatta.

Neuvotteluissa aiotaan ottaa esiin muun muassa toimintojen järjestäminen uudelleen, toimenkuvien muutokset ja siirrot toisiin tehtäviin, joidenkin toimintojen keskittäminen, palvelujen ostot sekä mahdolliset uudelleenkoulutukset irtisanomisten vaihtoehtoina.

Mediakonserni Alma Mediassa työskentelee kaikkiaan noin 2 300 työntekijää lukuunottamatta lehdenjakajia. Yhtiön tunnetuimpia lehtiä ovat Aamulehti, Kauppalehti ja Talouselämä..

Anne Kokkonen

Anne Kokkonen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.