Pitäisikö jääpallossakin pelata enemmän pudotuspelejä? – ”Olen ehdottomasti sitä mieltä”

Mika Strandén

Tero Liimatainen oli runkosarjassa Veiterän paras pistemies tehoin 18+13=31, mikä oikeutti Bandyliigan pistepörssissä kuudenneksi.

Jääpalloliigan runkosarjassa viidenneksi sijoittunut Lappeenrannan Veiterä aloittaa puolivälierät tänään vierasottelulla hallitsevaa Suomen mestaria Helsingin Botniaa vastaan.

Välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

Veiterän tämän kauden paras pistemies Tero Liimatainen ei panisi pahakseen, että pudotuspelivaiheessa pelejä olisi enemmän myös jääpallossa.

— Olen ehdottomasti sitä mieltä, että puolivälierätkin pitäisi pelata paras viidestä -systeemillä, eli vaadittaisiin kolme voittoa, kuten välierätkin pelataan.

Jääkiekkoliigassa puolivälieristä eteenpäin jatkopaikkaan vaaditaan neljä voittoa. Liimatainen arvelee, että paras seitsemästä -systeemi ei jääpalloon ehkä soveltuisi. Pelejä voisi tulla liikaa.

— Ikinä ei oikein tiedä, miten pitkään olosuhteet riittävät. Pitäisi ehkä tiivistää kautta, ja maaottelut olisivat sitten bandyliigakauden jälkeen, hän ehdottaa.

Yksittäinen loppuottelu on kuitenkin jääpallossa Liimataisen mielestä paras vaihtoehto.

— Se on mielestäni hyvä. Kasvuvaiheessa olevalle lajille yhden ottelun finaali on hyvä ratkaisu. Siitä saa tv-pelin ja tehtyä muutenkin isomman tapahtuman.

Koska Botnia sijoittui runkosarjassa Veiterän edelle neljänneksi, joskin tasapistein, pelataan ensimmäinen ottelu Helsingissä. Pikaluistelun nuorten MM-kisojen takia Botnia on kuitenkin joutunut evakkoon, ja pelipaikkana on Kallion tekojäärata.

— Botnia on ollut vahva kotikentällään Oulunkylässä, joten uskon, että me olemme siirrosta iloisempia kuin he, Liimatainen ennakoi.

Veiterän kotiottelun vuoro on perjantaina Kisapuistossa. Jos voitot ovat sen jälkeen tasan 1—1, puolivälierien ratkaiseva kolmas koitos pelataan sunnuntaina Helsingissä.

Kalle Sipiläinen

Kalle Sipiläinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.