Rakuunamäen pumppuhuoneen korjaajilta vietiin työkalut — Työmaakoppiin mentiin sisään sorkkaraudalla

Rakuunamäen vanhaa pumppuhuonetta on kunnostettu yhteisökäyttöön viime kesästä asti. Työmaalle asennetaan nyt valvontakamerat.

Juhani Sirkiä

Vanhan pumppuhuoneen vieressä sijaitsevaan työmaakoppiin murtauduttiin sorkkaraudan avulla.

Rakuunamäen pumppuhuoneen vieressä olevassa työmaakopissa on käynyt varkaita.

Rakuunamäen pumppuhuone -yhdistyksen puheenjohtaja Juhani Sirkiä kertoo, että torstaiaamuna rakennusta kunnostamaan saapunutta työporukkaa odotti ikävä yllätys.

— Työmaakoppiin oli menty sisälle sorkkaraudan avulla. Lukko oli hajalla ja myös ovea oli rikottu. Kopista oli viety kaikki käsityökoneet kuten sirkkeli, ruuviväännin ja erilaisia porakoneita.

Sirkiä arvioi saalin arvon olleen noin 1 500 euron tietämissä. Varsinaista ilkivaltaa paikalla ei oltu tehty, mutta työmaakoppi oli sotkettu ja pukukaappien sisällä olleet tavarat olivat levällään.

— Murto on tapahtunut joko tiistai- tai keskiviikkoiltana, Sirkiä sanoo.

Rakuunamäen pumppuhuone -yhdistys on viime kesästä lähtien kunnostanut pumppuhuonetta yhteisökäyttöön eli lähiseudun liikkujien palvelupisteeksi ja tapahtumapaikaksi. Sirkiä kertoo, että tällä hetkellä rakennuksella työskentelee yksi palkattu ammattikirvesmies sekä työssäoppijoita aikuiskoulutuskeskukselta.

— Kyllä tämä tapaus harmittaa ja jarruttaa töiden etenemistä. Nyt käyttöön on otettu omia työkaluja ja uusia joudutaan hankkimaan.

Sirkiä kertoo, että murrosta ilmoitettiin poliisille, ja partio kävi tutkimassa tapahtumapaikkaa torstaina.

— Aiomme nyt hankkia työmaakopille uuden lukon ja asentaa paikalle lisäksi kaksi turvakameraa. Kamerat olin hankkinut jo aiemmin, mutta en uskonut, että näin tulisi käymään.

Luetuimmat