Bussi meni menojaan ja junamatkustajat jäivät Parikkalaan — Bussi kääntyi sitten Punkaharjun tietämillä ympäri ja tuli hakemaan unohtuneet matkalaiset

Nohevat matkustajat olivat ehtineet jo selvittää, paljonko kyyti Parikkalasta Savonlinnaan maksaisi taksilla.

Soila Puurtinen

Junaliikenne takkuili sunnuntaina Itä-Suomessa. Jo iltapäivällä Joensuusta Parikkalaan tullut juna oli puoli tuntia myöhässä. Illalla myöhästelyt edelleen vain jatkuivat.
Junaliikenne takkuili sunnuntaina Itä-Suomessa. Jo iltapäivällä Joensuusta Parikkalaan tullut juna oli puoli tuntia myöhässä. Illalla myöhästelyt edelleen vain jatkuivat.

Helsingistä ja Joensuusta viimeisellä junavuorolla Savonlinnaan matkustaneiden hermoja koeteltiin sunnuntaina. Henkilöjunayhteys Parikkalasta Savonlinnaan oli korvattu pikajunien myöhästymisien vuoksi bussilla, mutta kaikki siinä ei onnistunut niin kuin Strömsössä.

Matkustajana ollut Aapo Heinonen kertoo, että korvaava bussi otti kyytiin Joensuun suunnasta tulleet matkustajat. Sen sijaan Helsingin suunnasta tulleita matkustajia bussi ei odottanut.

— Bussi oli lähtenyt kohti Savonlinnaa ilman meitä. Meitä jäi Parikkalaan tilannetta äimistelemään 15 matkustajaa, Heinonen kertoo

Matkustajat alkoivat itse selvitellä, kuinka matka jatkuisi.

— VR:n päivystyksessä ei kukaan vastannut. Apu löytyi Savonlinjan päivystyksestä. Sieltä vastattiin soittoomme, ja sieltä saatiin sana bussinkuljettajalle.

Heinosen mukaan bussi kääntyi Punkaharjulta takaisin Parikkalaan hakemaan heitä.

— Saimme odottaa bussia 50 minuuttia ulkona, kun edes asemaravintola ei ollut auki.

Helsingin juna oli Parikkalassa noin tunnin myöhässä. Heinosenkin reissu venähti noin kaksi tuntia normaalia aikataulua pidemmäksi.

Myöhästyminen kiukutti, mutta Aapo Heinonen arvelee, että vielä enemmän tilanne taisi kiukuttaa matkustajia, joiden piti palata Punkaharjulta takaisin Parikkalaan.

Heinosen porukasta oli ennen Savonlinjaa soitettu myös paikalliselle taksiyrittäjälle, joka olisi ottanut matkustajien kyyditsemisestä Savonlinnaan 300 euroa. Samoihin aikoihin matkustajat saivat kuitenkin tiedon siitä, että bussi oli kääntynyt takaisin noutamaan Parikkalaan jääneet matkustajat.

Hässäkän tausta jäi toistaiseksi epäselväksi.

— Meillä ei valitettavasti ole asiasta tietoa, ja pääsemme selvittämään sitä tarkemmin, kun eilen vuorossa olleet henkilöt palaavat töihin, VR:n viestintä totesi maanantaina.