Imatran kylpylän hyvä vire jatkuu: Kuntoutujia, lapsiperheitä ja polskijoita riittää

Liikevaihto kasvoi viime vuonna 22 prosenttia. Kasvu on jatkunut myös tänä vuonna. Hyviä uutisia saatiin myös Valtiokonttorista, sillä veteraanikuntoutus jatkuu Imatran kylpylässä.

Minna Mäkinen

Imatran kylpylän vuosi on käynnistynyt vilkkaasti. Lisää vetoapua saadaan kesällä, kun allasosaston laajennus valmistuu. Viime viikolla työmaalla näytti tältä.
Imatran kylpylän vuosi on käynnistynyt vilkkaasti. Lisää vetoapua saadaan kesällä, kun allasosaston laajennus valmistuu. Viime viikolla työmaalla näytti tältä.

Valtiokonttori jatkaa sotainvalidien ja -veteraanien ja heidän puolisoidensa ja leskien kuntouttamista Imatran kylpylässä myös vuosien 2018–2021 ajan.

Asia varmistui äskettäin päättyneessä tarjouskilpailussa, joka koski näille erityisryhmille sairaaloissa annettavaa kuntoutushoitoa ja muita sairaalapalveluja sekä erilaisia terveys-ja hoitokotipalveluja.

Kaikkiaan valtio teki sopimuksen 50 eri hoitolaitoksen kanssa eri puolilta Suomea. Sopimuksen kokonaisarvo on 85 miljoonaa euroa.

Aspia: Toiminta vähenemään päin

Kaakkois-Suomessa valtio ostaa veteraanien kuntoutuspalveluja Imatran kylpylän lisäksi Kyyhkylän / Haanojan palvelukeskuksesta Kouvolasta, Punkaharjulla toimivasta Kruunupuistosta sekä Haminassa toimivasta Hoikusta.

Ymmärrettävästä syystä veteraanikuntoutus on vähenemään päin, eikä sopimuksen taloudellinen merkitys ole enää kovinkaan suuri, Imatran kylpylän toimitusjohtaja Ari Aspia toteaa.

— Sitä on jatkuvasti, mutta ei kovin suuria ryhmiä.

Selvästi isommat volyymit on Kelan ostamissa kuntoutuksissa, joiden määrä on kasvussa. Kelan kuntoutukset palasivat muutaman vuoden tauon jälkeen kylpylään vuoden 2016 alussa.

Kasvu jatkunut Imatran kylpylässä

Vuosi 2018 on käynnistynyt Ari Aspian mukaan kaikin puolin suotuisissa merkeissä.

Viime vuonna Imatran kylpylän liikevaihto kasvoi runsaan viidenneksen, ja kasvu on jatkunut tänä vuonna.

— Olemme kasvu-uralla edelleen.

Tällä hetkellä vipinää lisäävät menossa olevat koululaisten hiihtolomat.

Viime viikolla kylpylän huoneet olivat lähes täynnä, Aspia kertoo. Silloin vietettiin pääkaupunkiseudun hiihtolomia. Myös tämä viikko näyttää vilkkaalta.

Altaille mahtuu kyllä

Jos kaipaa hiihtolomalle tekemistä ja haluaa polskimaan, altaille mahtuu kyllä, Aspia kannustaa.

Pitkä aukioloaika tasaa ruuhkia hyvin. Kylpylä aukeaa kello 8 ja sulkeutuu kello 22.

— Sisään pääsee aina kello 21 asti. Sekaan mahtuu kyllä. Ja vielä entistä paremmin sen jälkeen, kun laajennus valmistuu, Aspia vinkkaa.

Allasosaston laajennus valmistuu kesäkuussa 2018.

Uusimmat uutiset