Kaluste Vehviläinen hakeutui konkurssiin, Stemma Lappeenranta jatkaa

| Matti Vehviläinen myi Kaluste Vehviläisen liiketoiminnan ennen konkurssia Tapio Vehviläisen Carelia Tradelle.

Kai Skyttä

Stemma Lappeenranta jatkaa Hyrymäen Family Centerissä.
Stemma Lappeenranta jatkaa Hyrymäen Family Centerissä.

Perheyritys Kaluste Vehviläinen Oy on hakeutunut konkurssiin. Stemma-ketjuun kuuluvat liikkeet kuitenkin jatkavat toimintaansa Lappeenrannassa, Parikkalassa ja Savonlinnassa.

Kaluste Vehviläisen liiketoiminta oli myyty Tapio Vehviläisen huhtikuun lopulla rekisteröimälle yritykselle Carelia Tradelle. Konkurssihakemus oli jätetty toukokuun 30. päivä. Tapio Vehviläinen oli toiminut aiemmin Lappeenrannan myymälän päällikkönä.

Carelia Trade pyörittää nyt Stemma Lappeenrantaa Hyrymäen Family Centerissä.

Savonlinnan ja Parikkalan myymälöiden omistajana on pitkään ollut Oikea Oy, jonka toimitusjohtajana toimii Kaluste Vehviläisen toimitusjohtaja Matti Vehviläinen.

Matti Vehviläinen eikä Tapio Vehviläinen halunneet kommentoida asiaa.

Yritystoiminta oli myyty ennen konkurssiin hakeutumista. — Heikki Oikkonen

Yrityssaneeraus jo taustalla

Yrityssaneeraukseen Kaluste Vehviläinen oli hakeutunut vuonna 2015. Saneerausohjelmaa oli muutettu vuoden 2017 lopussa.

— Pesäluetteloa ei ole vielä laadittu. Seuraavana työnä on saattaa yhtiön kirjanpito loppuun, sanoo konkurssipesän selvittäjänä toimiva asianajajana Heikki Oikkonen.

Vehviläinen on itse tehnyt konkurssihakemuksen. Hakemuksen mukaan velkoja olisi noin 330 000 euroa, mutta varoja vähän. Suurin velkoja on hakemuksen mukaan verohallinto, jolla on 115 000 euron saatavat.

— Yritystoiminta oli myyty ennen konkurssiin hakeutumista. Velat ja kauppahinta jäivät siis myyjälle, selvittää Oikkonen.

Konkurssiasiamies Helena Kontkasen mukaan ennen konkurssia tehty liiketoimintakauppa ”joutuu suurennuslasin alle”.

— Liiketoiminnan saa toki myydä. Mutta se kiinnostaa, onko maksettu käypä hinta ja saadulla hinnalla maksettu velkoja suosimatta ketään.

42-vuotias Stemma on yksityisten huonekalukauppiaiden perustama ja omistama kotimainen ketju, johon kuuluu noin 40 myymälää ympäri Suomen.