Savitaipale ei osta eikä vuokraa tennishallia – Liikunta- ja hyvinvointipalveluyhtiön ehdot eivät tyydyttäneet kuntaa

Kunta on ostanut aiemmin hallista lisää sisäliikuntavuoroja. Tennishallia käsiteltiin kaunnanhallituksessa jo kolmannen kerran vuoden aikana.

Mika Strandén

Savitaipaleen tennishallia on tarjottu kunnan ostettavaksi. Arkistokuva.
Savitaipaleen tennishallia on tarjottu kunnan ostettavaksi. Arkistokuva.

Savitaipaleen kunta ei osta tai vuokraa paikallista tennishallia. Savitaipaleen Liikunta- ja hyvinvointipalvelut (SLH) esitti kunnalle kauppoja 35 000 euron hinnalla. Kaikki varusteet olisivat sisältyneet myyntihintaan.

Vuokratarjouksessa hallin vuokra olisi ollut 12 000 euroa vuodessa, ja kunta olisi vastannut myös perimästään maanvuokrasta. Vastikkeeksi kunta olisi saanut hallin liikuntavuoroista saadut tulot.

Myös kaikki käyttökulut olisivat jääneet kunnan maksettavaksi. Kunnan laskuttama kaukolämpö on ollut hallin suurin kuluerä.

SLH olisi myös ollut valmis tekemään uuden palvelusopimuksen kunnan kanssa. Sopimus olisi kattanut nykyisten toimintojen lisäksi tennishallin ylläpidon ja hoidon, liikuntavuorojen markkinoinnin ja myynnin, laskutuksen sekä irtovuorojen maksun vastaanottamisen kunnan lukuun.

Kunnanhallitus on käsitellyt tenniksen toimintaedellytyksien varmistamista Savitaipaleella useaan kertaan kuluneen vuoden aikana. Aiemmin se on ostanut hallista lisää sisäliikuntavuoroja, mutta koko hallin ostoon tai vuokraukseen kunta ei ryhdy SLH:n asettamilla ehdoilla.