Saimaan saaressa kasvaa kuusia, joiden jahtaaminen on kaiken vaivan arvoista — Pertti Mankin kotisaaressa Taipalsaarella kasvavat juhlakuuset istutettiin tasan 50 vuotta sitten

Suomi 100 on ollut tuotekehittelyn juhlaa. Yksi on kuitenkin pysynyt vuosikymmenistä toiseen: suomalainen kuusi. Etelä-Saimaa lähti jahtamaan viisikymmenvuotiaita kuusivalioita Saimaalle.

Helena Korpela

Julius Nissilä (edessä) ja Sherzan Mehmetoglu Pertti Mankin kotitilalla Suuren Turasalon saaressa Taipalsaarella. Mehmetoglu katselee viisikymmentävuotiaita Kotikuusia.

Venematka hyisellä Saimaalla kirpaisee poskia. Se, mikä rannassa tuntui laiskalta pikku lumisateelta, tuntuukin vesillä kirpeästi poskia pistäviltä veitsiltä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat