Ravintolajätti lähtee Lappeenrannasta Vaalimaalle — Odottaa nyt jäähallihankkeen kehittymistä

Minna Mänttäri

Daddy´s Dinerin ja Bella Roman tilat Isossa-Kristiinassa odottavat uusia toimijoita.
Daddy´s Dinerin ja Bella Roman tilat Isossa-Kristiinassa odottavat uusia toimijoita.

Isossa-Kristiinassa toimineet ravintolat Daddy´s Diner ja Bella Roma ovat lopettaneet kauppakeskuksessa. Brändit kuuluvat NoHo Parnersien ravintoloihin. NoHo eli Nordic Hospitality Parners Oy on entiseltä nimeltään Restamax, joka pyörittää yli 200 ravintolaa Suomessa ja muun muassa Tanskassa.

NoHon liiketoimintajohtaja Tero Kaikkonen kertoo, että asiakasvirrat eivät riittäneet kattamaan kuluja, eli toiminta ei ole nykyisellään kannattavaa. Hän moittii neliövuokria kauppakeskuksessa korkeiksi ja vuokraehtoja joustamattomiksi nykytilanteeseen nähden. Lappeenrannassa on myös paljon ravintolakilpailua, hän huomauttaa.

Alun perin Lappeenranta näytti Kaikkosen mukaan lupaavalta toimintaympäristöltä, ja myös venäläisten matkailijoiden varaan laskettiin paljon. Nyt yhtiö on kääntänyt katseensa Vaalimaalle, jonne Zsar outlet-kylään on avattu kaksi NoHon ravintolaa.

— Meillä oli sikäli hyvä tilanne, että Lappeenrannan työntekijöille saatettiin tarjota työtä Vaalimaalta. Bella Roma ja Daddy´s ovat työllistäneet kymmenkunta henkilöä.

Kaikkosen mukaan NoHolla ei ole tällä hetkellä suunnitelmia avata ravintoloita Lappeenrannassa, mutta kaikkea seurataan avoimin silmin. Esimerkiksi uusi jäähalli/areena kiinnostaa yritystä. NoHo Partners on ravintoloitsijana Tampereen Kansi-areenassa, Helsingin Gardenissa sekä neuvottelemassa Jyväskylän areena-hankkeessa.

Ison-Kristiinan omistava Citycon ei halua kommentoida kahdenvälisiin vuokrasopimuksiin liittyviä yksityiskohtia, kuten vuokratasoja tai ehtoja.

Kauppakeskuspäällikkö Jukka Nieminen kertoo, että lopettavien ravintoloiden tilalle suunnitellaan nyt monipuolisempaa ravintolakonseptia.

— Uskotaan että tilat täyttyvät.

Muuten Ison-Kristiinan vuokraustilanne on Niemisen mukaan tällä hetkellä hyvä: 1. kerros on lähes täynnä.

— Aina on jonkin verran vaihtuvuutta tällaisessa kokonaisuudessa, mutta kokonaistilanne on hyvä.

Yksi Isoon-Kristiinaan pian avaava ravintola on kasvishenkistä pikaruokaa tarjoava Fafa´s, joka siten tekee paluun kaupunkiin.

Eekoon matkailu- ja ravitsemuskaupan toimialajohtaja Aleksi Vuorinne kertoo, että Fafa´s tulee Ison-Kristiinan Hesburgerin viereen, siinä nyt toimivan meksikolaistyylisen Obran tilalle. Obra sulkee 2. maaliskuuta, ja Fafa´s avaa remontin jälkeen 12. maaliskuuta. Henkilökunnan runkona on Obran henkilökunta, mutta avaukseen ja kesäsesonkiin rekrytoidaan myös lisäväkeä.

Fafa´s Lappeenranta on s-ryhmäläisen Eekoon franchising-sopimuksella operoima ravintola.

Aiemmin Fafa's ehti toimia vuoden verran Lappeenrannassa Kauppakadulla, mutta se suljettiin viime keväänä.

Kauppakeskus Armadan tyhjiksi jääneisiin Rosson ja Coffee Housen tiloihin on tiettävästi tulossa Restel-konsernin ravintolatarjontaa. Fincapin kiinteistöjohtaja Vesa Mäkelä ei vielä vahvista ketjujen nimiä.

Juttua on korjattu kello 11.04: Vesa Mäkelä on kiinteistöomistaja Fincapin kiinteistöjohtaja, ei Restelin.