Syksyn ensimmäinen museoperjantai on peruttu, mutta K-18-kierros Linnoitukseen on luvassa – Lappeenrannan museot siirtyvät talviaikaan ensi maanantaina

Pakolaisuutta käsittelevissä näyttelyissä on vieraillut kesällä yli 5 000 kävijää.

Kai Skyttä

Sijoiltaan  - Pakolaisuuden arkeologiaa -näyttely on avoinna Lappeenrannan taidemuseossa 4.10. saakka. Kuvassa Antero Kahilan teos.
Sijoiltaan - Pakolaisuuden arkeologiaa -näyttely on avoinna Lappeenrannan taidemuseossa 4.10. saakka. Kuvassa Antero Kahilan teos.

Lappeenrannan museot siirtyvät talvikauden aukioloaikoihin viikon päästä maanantaina 24. elokuuta.

Museot ovat talvikaudella avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 11 – 17 . Avoinna ovat tuolloin Etelä-Karjalan museo sekä Lappeenrannan taidemuseo. Ratsuväkimuseo sen sijaan sulkeutuu kesäkauden päättyessä ja on avoinna talvikaudella tilauksesta ryhmille, museoiden tiedotteessa kerrotaan.

Wolkoffin talomuseo on suljettuna vuoden 2020 loppuun saakka, koska talon opastetuilla kierroksilla ei pystytä järjestämään tarvittavia turvavälejä ja käsihygieniaa asiakkaille ja henkilökunnalle. Wolkoffin talomuseossa voi tehdä virtuaalisia kierroksia verkkonäyttelyssä.

Pakolaisuus-näyttelyt esillä lokakuulle

Lappeenrannan taidemuseon ja Etelä-Karjalan museon pakolaisuutta käsittelevät näyttelyt ovat esillä lokakuulle saakka.

Lappeenrannan taidemuseon Sijoiltaan – Pakolaisuuden arkeologiaa -näyttelyssä on käynyt 5 562 ihmistä 1.6–16.8. välisenä aikana. Näyttely on esillä 4.10 .asti.

Etelä-Karjalan museossa 13.6. avautuneessa Sijoiltaan – Pakolaisena omalla ja vieraalla maalla -näyttelyssä kävijöitä on ollut hieman enemmän eli 5 886 asiakasta 16. elokuuta mennessä. Näyttelyyn voi tutustua 25.10. saakka.

Ratsuväkimuseossa on vieraillut 4 922 kävijää ajalla 1.6. – 16.8.

Lappeenrannan museoiden ilmaisen sisäänpääsyn museoperjantai 4.9. on peruttu koronaohjeistukseen liittyvien rajoitettujen, turvavälit takaavien kävijämäärien vuoksi. Museo seuraa syksyn seuraavien museoperjantaiden osalta epidemiatilannetta.

Muuta ohjelmaa museoilla on kuitenkin luvassa. Kaupungin avoimien ovien päivänä 26.8. Lappeenrannan museot järjestää Linnoituksen rakennushistoria- ja kasvillisuuskierroksen. Kierroksen oppaina toimivat rakennustutkija Sini Saarilahti, ympäristösuunnittelija Anna Vuori ja tutkija Kimmo Saarinen.

Lisäksi Lappeenrannan museot ja Elävä Linnoitus -yhdistys ovat mukana art@bars -tapahtumassa Linnoituksen K-18 -opastuskierroksella.

Koronaviruksen suhteen Lappeenrannan museoissa toimitaan kaupungin ja terveysviranomaisten ohjeistuksen mukaisesti turvaväli- ja käsihygieniaohjeita noudattaen. Museoissa on myös kesäkuun alussa voimaan tulleet salikohtaiset kävijämäärärajoitukset, jotta turvavälien noudattaminen on mahdollista.

Linnoituksen rakennushistoria- ja kasvillisuuskierros lähtee Katariinan torilta ke 26.8. klo 14.

Linnoituksen K-18 -opastuskierros alkaa Ratsuväkimuseon edestä la 5.9. klo 17.

Museoperjantai 4.9. on peruttu.

Kommentoidut