Saimaanharjun koulun tulevaisuus puhuttaa — kuntavaaliehdokkaat lupailevat uutta rakennusta

Kai Skyttä

Saimaanharjun alakoulun tilat ovat tällä hetkellä poissa käytöstä. Oppilaat suorittavat koulutyönsä muissa tiloissa väliaikaisjärjestelyin.
Saimaanharjun alakoulun tilat ovat tällä hetkellä poissa käytöstä. Oppilaat suorittavat koulutyönsä muissa tiloissa väliaikaisjärjestelyin.

Saimaanharjun alakoulun tulevaisuus on yksi kunnallisvaalien teemoista Taipalsaarella.

Erkki Lipsanen on asunut Taipalsaarella jo useamman vuosikymmenen. Kuntavaaleihin hän on jo valinnut ehdokkaan. Lisäksi hänellä on selkeä näkemys Taipalsaaren tärkeimmistä kunnallispoliittisesta kysymyksestä.

Kyllä se tuo Saimaanharjun koulu on. Se täytyy saada kuntoon.

— Kyllä se tuo Saimaanharjun koulu on. Se täytyy saada kuntoon, Lipsanen toteaa.

Kai Skyttä

Erkki Lipsanen toivoo pikaista ratkaisua Saimaanharjun koulun suhteen. Lisäksi hän toivoo parannuksia kunnan liikunta- ja harrastustiloihin.
Erkki Lipsanen toivoo pikaista ratkaisua Saimaanharjun koulun suhteen. Lisäksi hän toivoo parannuksia kunnan liikunta- ja harrastustiloihin.

Viime vuosina Taipalsaarella on rakennettu ja kunnostettu useita julkisia kiinteistöjä. Uusia rakennuksia ovat nuorisotalo ja kaksi uutta päiväkotia. Kaksi kyläkoulua on myös kunnostettu. Lisäksi Kirkonkylän koulun yhteyteen pystytettiin liikuntahalli.

Saimaanharjun koulukeskuksen remontti on kuitenkin vielä edessä. Kunnan talousarviossa projektiin on varattu 3 500 000 euroa vuodelle 2018 ja 2 000 000 euroa vuodelle 2019.

Alakoulun tilat ovat tällä hetkellä poissa käytöstä. Suunnittelutyö koulun tulevaisuudesta etenee tämän vuoden aikana. Vaihtoehtoina ovat täysin uusi rakennus tai nykyisten tilojen saneeraus.

— Valtuustopäätöstä ei vielä ole tehty. Se on kuitenkin selvää, että nykyiset väistötilat eivät ole pitkäaikainen ratkaisu, sivistysjohtaja Vesa Pakarinen kertoo.

Puolueet olivat Etelä-Saimaan vaalikoneen kyselyssä kaikki yhtä mieltä siitä, että Saimaanharjun yhtenäiskoulun ala-asteen tilalle on rakennettava uusi koulu.

Vuonna 2015 avatut uudet päiväkodit ovat näkyneet kunnan vetovoimassa. Varhaiskasvatuspäällikkö Marjo Jauhiainen kertoo, että uudet tilat ovat auttaneet lapsiperheiden houkuttelemisessa, sillä vanhemmat ovat tarkkoja lasten hoitopaikkojen kunnon suhteen.

— Meillä on tehty investointeja uusiin tiloihin. Lisäksi kunnassa on myynnissä taloja tontteja. Esimerkiksi viime kesänä muutama perhe valitsi Taipalsaaren asuinkunnaksi hyvien päivähoitopaikkojen takia. Tämä on hyvää nostetta kunnalle, Jauhiainen toteaa.

Nykyinen valtuusto

Kesk. 12 paikkaa (38,6 prosenttia äänistä)

Kok. 5 paikkaa (19,1 prosenttia äänistä)

Taipalsaari liike 4 paikkaa (15,4 prosenttia äänistä)

SDP 3 paikkaa (12,2 prosenttia äänistä)

PS 2 paikkaa (8,4 prosenttia äänistä)

KD 1 paikka (5,9 prosenttia äänistä)

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.