Lumisade- ja tuulirintama saapuvat tänään Etelä-Karjalaan — Lumi pöllyää, tielle voi muodostua kinoksia ja ajokeli on huono

Ensi yöksi on luvattu vesisadetta, ja huomenna lämpötila nousee plussan puolelle.

Ajokeli voi olla tänään iltapäivällä heikko.

Lumisade ja kova tuuli hankaloittavat ajokeliä keskiviikkona Etelä-Karjalassa. Rintama on saapumassa maakuntaan alkuiltapäivän aikana.

Päivystävä meteorologi Helena Laakso Ilmatieteen laitokselta sanoo, että liikenteessä kannattaa olla varovainen.

— Kyllä siinä ihan kunnon lumipyryä tulee, tosin lunta ei välttämättä siellä tule kuin viisi senttiä tai vähän yli. Kinostusta voi tapahtua ja kun lumi pöllyää, ajokeli on huono.

Huomenna ennusteen mukaan siirrytään ainakin tilapäisesti plussan puolelle. Se tarkoittaa, että liukasta on luvassa.

— Myöhemmin tänään illalla ja alkuyöstä on poutaisempi jakso, mutta yöllä satelee vettä. Huomenna ollaan pari astetta plussan puolella, mutta sadealueen pitäisi olla mennyt päivällä jo ohi. Jalankulkijoilla etenkin voi olla liukasta, ja se kannattaa ottaa huomioon.

Loppuviikolla ja viikonloppuna pitäisi olla taas kevyen pakkasen vuoro. Laakson mukaan lännestä on saapumassa uusia sadealueita, mutta se, missä muodossa sade tulee, on vielä arvoitus.

— Oletettavasti itäisessä Suomessa se on lunta tai räntää. 

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet