Imatran golfseura lopettaa toimintansa tämän vuoden loppuun mennessä – "Tunnelma kokouksessa oli todella masentunut"

Suomen Golfliiton jäsenseura voi olla vain, jos seuralla on kotikenttä. Näillä näkymin Imatran golf ry:llä ei tulevaisuudessa ole kotikenttää, joten seuran toiminta ajetaan alas.

Anu Pakarinen

Imatran golf ry:n jäsenenä voi pelata vielä ensi kesänä.
Imatran golf ry:n jäsenenä voi pelata vielä ensi kesänä.

Imatran golf ry piti torstaina ylimääräisen vuosikokouksen Tietäjäntalolla. Kokouksessa golfseura teki uuden toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2020.

Toimintasuunnitelma sisältää golfseuran lopettamisen. Seuran toiminta ajetaan alas tämän vuoden aikana, kertoo Imatran golf -yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Anu Urpalainen.

Taustalla on se, että näillä näkymin Imatran golfseuralla ei tulevaisuudessa ole kotikenttää. Suomen Golfliiton jäsenseura voi olla vain, jos on kotikenttä.

– Täytyy sanoa, että tämä on hyvin erikoista. Seuralla on lähes 700 jäsentä, talous erittäin hyvässä kunnossa ja toiminta laadukasta. En ole ikinä ollut tällaista seuraa lopettamassa. Tunnelma kokouksessa oli todella masentunut, Urpalainen harmittelee.

Golfseuran jäsenmaksu tulee olemaan tänä vuonna aikuisilta kymmenen euroa ja junioreilta viisi euroa. Aikaisempina vuosina jäsenmaksu on ollut 149 euroa.

– Se tarkoittaa sitä, että teemme tästä vuodesta tappiollisen. Käytämme tilillä olevan rahan jäsenten hyväksi mahdollistamalla sen, että vielä tänä vuonna voi pelata Imatran golf -yhdistyksen nimissä eri puolella Suomea.