Etelä-Karjala välttyi pahoilta sähkökatkoilta: ”Muutama pieni räpsy oli”

Klaaran päivän ukkosmyrsky ei aiheuttanut Etelä-Karjalassa mitään isompia ongelmia sähkönjakelulle.

— Muutama pieni räpsy oli, mitä normaalistikin ukkoskelillä on, mutta ei mitään suurempaa, kertoo tiimipäällikkö Topi Martikainen Imatran seudun sähköstä.

Yhtiö oli varautunut myrskytuhojen aiheuttamiin sähkökatkoihin. Päivystämässä oli Martikaisen lisäksi useampi muukin henkilö, kuten metsureita. Heitä ei kuitenkaan yöllä tarvittu.

Martikainen on varautunut siihen, että joitain myrskyn aiheuttamia pikkuvikoja voi vielä ilmetä.

— Saattaa olla, että myrsky poikii meille vielä jotain ilmoituksia, kunhan ihmiset nyt heräävät.

Yö oli varsin rauhallinen myös Lappeenrannan Energian alueella.

Tiedottaja Kirsi Ojapelto kertoo ukkosen aiheuttaneen vain lyhyitä sähkökatkoja. Lappeenrannan eteläisillä alueella oli pari muutaman minuutin keskeytystä sähkönjakelussa.

— Varsinaisia vikoja keskijänniteverkossa oli yön aikana vain Lemillä Huttulassa.

Lemillä vika alkoi iltakymmenen jälkeen ja viimeisillä sähkökatkon piirissä olleille asiakkaille saatiin palautettua sähköt aamulla noin puoli kuuden aikaan. Laajimmillaan vian piirissä oli yhtäaikaisesti lähes 600 asiakasta.

Kymenlaaksossa tilanne on kokonaan toinen. Siellä myrsky aiheutti laajojakin sähkökatkoja, joiden korjaaminen jatkuu edelleen.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.