Katja Puranen pisti tuulemaan – tanssikoulu Twostep on kahdeksan vuoden aikana laajentunut ja vakiinnuttanut paikkansa Lappeenrannassa

Minna Mänttäri

Katja Purasen yrityksen Twostepin tilat sijaitsevat Lentokentäntiellä.

Jos tanssi antaa energiaa, Katja Puranen on siitä hyvä todiste. Tanssistudio Twostepin omistajalla on lukukauden alussa kädet täynnä töitä, mutta ei siinä vielä kaikki.

Tanssinopettamisen ja yrityksen pyörittämisen lisäksi Puranen on viemässä päätökseen opintojaan. Lähikuukausina hän valmistuu tanssi- ja liiketerapeutuksi ja aikoo laajentaa Twostepin toimintaa entistä enemmän myös terapiapuolelle.

— Siitä on tarkoitus tulla tanssituntien rinnalle yrityksen toinen päähaara, Puranen kertoo.

Terapiatyö on luonteva jatke Purasen aikaisemmalle koulutus- ja työkokemukselle. Hänellä on sekä psykiatrisen sairaanhoitajan että tanssinohjaajan koulutus.

Paitsi uralla Katja Puranen on hankkinut haasteita myös harrastuksissaan. Muutama vuosi sitten hän aloitti breikkaamisen yhdessä Joel-poikansa kanssa. Viime vuonna hän päätti ystävänsä kanssa kokeilla tosissaan, voiko kaksi keski-ikäistä naista oppia breikkaamaan.

— Osoittautui, että kyllä voi.

Se on kuitenkin edellyttänyt kovaa ja intensiivistä harjoittelua. Siron naisen on pitänyt hankkia etenkin ylävartaloon roppakaupalla voimaa niin, että erilaisia breikkiliikkeitä on ollut mahdollista oppia.

Parhaillaan Purasen ja Johanna Halmeen perustamasta Breakin Limit’s Crew -duosta tehdään myös dokumenttielokuvaa, joka nähdään alkuvuodesta.

Joel-poika innosti äidin breikin pariin, mutta oli suuri vaikuttaja myös siihen, että Katja Puranen päätti kahdeksan vuotta sitten perustaa yksityisen tanssikoulun. Hoitovapaan jälkeen reissutyö lääkealalla ei enää houkutellut.

Tanssi oli ollut Katjan intohimo jo pikkutytöstä asti, ja etenkin latinorytmit vetosivat. Vaikka Lappeenrannassa oli jo yksi iso ja maineikas tanssikoulu, Katja Puranen ei sitä säikähtänyt.

Twostepillä oli aivan oma kohderyhmänsä: pikkulapset ja heidän vanhempansa. Puranen halusi harrastaa tanssia oman taaperonsa kanssa ja osoittautui, että moni muu halusi samaa.

Nykyisin Twostepissä on kahdeksan tanssinopettajaa ja noin 500 oppilasta vauvoista aikuisiin. Twostepissä on alusta asti haluttu pitää kynnys tanssiharrastuksen aloittamiseen mahdollisimman matalana.

— Jatkuvasti tulee kyselyjä, että minulla on kaksi vasenta jalkaa, mutta olen silti aina halunnut harrastaa tanssia.

Vaikka tanssiharrastukseen kuuluu tietty kurinalaisuus, ankaruus ei Purasen mielestä hyödytä ketään. Tanssistudiolla ei vahdita, onko balettinuttura tiukasti kiinni.

— Lempeys, kohtaaminen, läsnäolo, kannustus ja vahvuuksien löytäminen. Ne ovat meidän keinojamme oppimisen optimoimiseksi.

Twostepin tanssiesitys, Tanssistudio 2StepCrew Sataman valot tapahtumassa 26.8. Satamatorilla Lappeenrannassa klo 16.20.

Katja Puranen

Pian 45 vuotta täyttävä lappeenrantalainen yrittäjä ja tanssinopettaja.

Perheeseen kuuluvat aviomies, 10-vuotias poika ja aikuiset lapset miehen aiemmasta liitosta.

Perusti oman tanssikoulun vuonna 2010.

Riina Nokso-Koivisto

Riina Nokso-Koivisto

Luetuimmat