Rautalapiolla varustautunut murtomies särki paikkoja Lappeenrannan uimahallissa ja keilahallissa — Poliisi tavoitti pienen summan rahaa vieneen miehen saman yön aikana

Aiemmin yöllä mies oli yrittänyt murtautua Valtakadulla sijaitsevaan markettiin.

Mika Strandén

Lappeenrannan uimahallin kahvion ovessa komeilivat murtojäljet.
Lappeenrannan uimahallin kahvion ovessa komeilivat murtojäljet.

Murtomies anasti Lappeenrannan keilahallin kassasta pienehkön summan rahaa keskiviikon vastaisena yönä.

Teosta epäiltynä poliisi tavoitti noin 25-vuotiaan paikkakuntalaisen miehen saman yön aikana. Poliisin entuudestaan tuntema mies on nyt pidätettynä.

Poliisin arvion mukaan mies rikkoi uimahallin ja keilahallin irtaimistoa tuhansien eurojen arvosta. Anastetun omaisuuden määrä tarkentuu myöhemmin.

Ovien uusiminen maksaa aina satasia, joten kyllähän niistä varmaan pari kolme tonnia kaikkine töineen saa ihan helposti kasaan. — Tommi Nakari

Rakennukseen hän oli mennyt sisälle uimahallin pääoven lasin rikkomalla. Mies oli myös särkenyt vanhan kassakopin lasin sekä vääntänyt rikki kahvion uuden rulo-oven. Muutakin irtaimistoa, kuten jäätelöarkku, tuhottiin.

— Ovien uusiminen maksaa aina satasia, joten kyllähän niistä varmaan pari kolme tonnia kaikkine töineen saa ihan helposti kasaan, arvelee kunnossapitotyönjohtaja Tommi Nakari Lappeenrannan liikuntatoimesta.

Nakarin mukaan kuvan perusteella työkaluna oli rautalapio.

— Muutamaa muutakin ovea oli kokeiltu.

Liikuntatilojen murtokeikka ei ollut polkupyörällä liikkuneen miehen ainut saman yön aikana. Puolen yön maissa hän oli yrittänyt tunkeutua Valtakadulla sijaitsevaan markettiin ikkunan rikkomalla, mutta ehti pakenemaan paikalta ennen poliisipartion saapumista.

Nakarin mukaan uimahallin, keilahallin ja urheilutalon tiloihin keskustassa tehtävät murrot ja tihutyöt eivät ole mitenkään tavallisia. Pohjakassat ovat pieniä, joten ainakaan rahaa sieltä ei matkaansa saa.

Peruskorjauksen jälkeen maanantaina käyttöönotetun urheilutalon puolella murtomies ei käynyt.

— Rakennustyömaalla käytiin muutaman kerran, kun ei ollut hälytyksiä, Nakari kertoo.

Mika Strandén

Murtomies meni sisään uimahallin pääovesta, jonka rikottu lasi oli päivän aikana jo vaihdettu uuteen.
Murtomies meni sisään uimahallin pääovesta, jonka rikottu lasi oli päivän aikana jo vaihdettu uuteen.Luetuimmat