Lemin musiikkijuhlien avajaisissa kantaesitys — laululava tarvitsee uuden keräyksen

Linda Manner

Taiteellinen johtaja Niina Keitel ja toiminnanjohtaja Eija Räisänen jatkavat Lemin musiikkijuhlien kehittämistä. — Intiimit laadukkaat konsertit määrän sijasta, he näkevät suunnaksi. Kuva kesältä 2016.
Taiteellinen johtaja Niina Keitel ja toiminnanjohtaja Eija Räisänen jatkavat Lemin musiikkijuhlien kehittämistä. — Intiimit laadukkaat konsertit määrän sijasta, he näkevät suunnaksi. Kuva kesältä 2016.

Lemin musiikkijuhlien teema on Uuden alku.

Selkeimmin sitä symboloi uuden laululavan rakentaminen nuorisoseurantalo Tapiolan viereen.

Lavan perustuksia on jo tehty. Talkootyöt alkavat huhtikuussa, ja lavan pitäisi valmistua 1. heinäkuuta mennessä.

Festivaali keräsi lavalle rahaa yhteisökampanjalla alkuvuodesta.

— Kustannusten kattamiseksi käynnistyy uusi keräys, toiminnajohtaja Eija Räisänen kertoo.

Juhlien ohjelmasta vastaa nyt neljättä kertaa Niina Keitel. Sapluuna mukailee aiempia vuosia: paljon ilmaistapahtumia ja tärkeimmät konsertit kirkossa.

— Kirkkomusiikki on itseäni lähellä, ja siellä on paljon hyvää musiikkia, mezzosopraano toteaa.

Kansanmusiikin, liedien ja Verdin Requiemin ohella luvassa on uusi lauluteos festivaalin ja laululavan avajaisiin. Säveltäjän ja solistin Keitel jättää toistaiseksi kertomatta. Uusi laululava korvaa Jalkosalmen tanssilavan lastenkonsertin näyttämönä.

Lemin musiikkijuhlat

26.7. Laululava: Avajaiset. Yhteislaulua, tilausteos ja musiikkispektaakkeli mesenaateille.

27.7. kello 19 Lemin kirkko: Verdin Requiem sovitettuna uruille ja neljälle solistille. Miina-Liisa Värelä, Niina Keitel, Jussi Myllys, Petri Lindroos ja Ilpo Laspas.

28.7. kello 19 Lemin kirkko: Kuujärvi. Maria Kalaniemi & Timo Alakotila -duon kansanmusiikkikonsertti.

29.7. kello 10.30 Torikarkelot, kello 19 Lemin kirkko: Liedin lämmössä. Tuija Knihtilä ja Jukka Nykänen, kello 21 Kouvon baari: Volare, kello 23 ravintola Jehu.

30.7. kello 10 Lemin kirkko: Musiikillinen jumalanpalvelus, kello 15 Lemin koulukeskus: lauluyhtye Rajattomien viihdekonsertti Tuulta päin.

Lisäksi Vanamo-kodin konsertti 27.7. ja Laululavan lastenkonsertti 28.7.

Lisätietoa: www.leminmusiikkijuhlat.fi

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.