Steinerpäiväkoti ei saa vuokratukea — Lasten ja nuorten lautakunta käsitteli kannatusyhdistyksen pyyntöä kokouksessaan tiistaina

Steinerpäiväkodin kannatusyhdistys pyysi väliaikaista vuokratukea ja Touhulan varhaiskasvatus palvelusetelin hinnan nostoa.

Kai Skyttä

Lasten ja nuorten lautakunta käsitteli tiistaina muun muassa pyyntöä myöntää steinerpäiväkodille väliaikaista vuokratukea ja varhaiskasvatuksen palvelusetelin hinnan korotusehdotusta. Kuvituskuva.
Lasten ja nuorten lautakunta käsitteli tiistaina muun muassa pyyntöä myöntää steinerpäiväkodille väliaikaista vuokratukea ja varhaiskasvatuksen palvelusetelin hinnan korotusehdotusta. Kuvituskuva.

Lasten ja nuorten lautakunta ei anna väliaikaista vuokratukea steinerpäiväkodille eikä korota kaupungin palvelusetelin hintaa.

Steinerpäiväkoti Tontuntuvan kannatusyhdistys oli pyytänyt Lappeenrannan kaupunkia maksamaan sille tilapäistä vuokratukea. Tontuntupa toimii nyt Senaatti-kiinteistöiltä vuokratuissa tiloissa Valtakadulla. Päiväkoti sijaitsee Lappeenrannan entisen varuskunnan terveysaseman mäellä.

Senaatti-kiinteistöt aikovat tiettävästi myydä rakennuksen. Jos näin kävisi, steinerpäiväkoti Tontuntupa joutuu etsimään toisen tilan, mikä nostaisi päiväkodin kustannuksia. Kannatusyhdistys pyytää väliaikaista vuokratukea, jotta steinerpäiväkoti voi jatkaa toimintaansa Lappeenrannassa. Pyydetty tuki on puolet päiväkodin nykyisestä vuokrasta.

Lasten ja nuorten lautakunta käsitteli kannatusyhdistyksen pyyntöä kokouksessaan tiistaina. Se päätti, ettei vuokratukea myönnetä, koska kaupungin täytyy kohdella kaikkia yksityisiä päiväkoteja tasapuolisesti. Yhdelle tuottajalle ei voida maksaa ylimääräistä korvausta tai tukea.

Yksityinen päiväkotiyhtiö Touhulan varhaiskasvatus ehdotti kaupungille palvelusetelin hinnan korottamista. Sillä on Lappeenrannassa kaksi päiväkotia: Tirilässä ja Skinnarilan kampuksella. Touhulan varhaiskasvatuksen mukaan palvelusetelin hintaa olisi korotettava 3,91 prosenttia palkankorotusten ja elinkustannusindeksin muutoksen vuoksi.

Kaupungin vastauksessa todetaan, että varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen indeksitarkistukset tehdään kahden vuoden välein. Edellinen tarkistus tehtiin vuosi sitten elokuussa eikä näköpiirissä ole valtakunnallisia muutoksia tänä vuonna.