Sanasota Huhtiniemen frisbeegolfradasta leimahti liekkeihin — ” Kun seistään viisi minuuttia estämässä pelaaminen, se on häirintää”

Elena Liseytseva

Osa Huhtiniemen frisbeeradan koreista on todella lähellä viereistä asutusta.
Osa Huhtiniemen frisbeeradan koreista on todella lähellä viereistä asutusta.

Huhtiniemen kaksi viikkoa sitten avattu frisbeegolfrata on saanut kansan liikkeelle. Rataa kiertää satoja pelaajia päivittäin. Rata on saanut paljon kehuja käyttäjiltä ja muun muassa lapsiperheet ovat kiitelleet uutta harrastuspaikkaa.

Silti paikallisen frisbeegolfseuran hallituksen puheenjohtaja vastaa puhelimeen ärtyneenä. Radan valmistuminen ei ole miellyttänyt kaikkia, vaan osa paikallisista asukkaista on valittanut pelaajien aiheuttamista häiriöistä.

Hallituksen puheenjohtaja Timo Mäntylä Willimiehen Disc Golfista on asiasta harmissaan.

— Miten ihmiset voivat olla niin likinäköisiä, etteivät ajattele muuta kuin itseään. Aiemmin tyhjälle alueelle on nyt saatu liikuntapaikka.

Mielipideteksti raivostuttaa

Eniten Mäntylää sapettaa Etelä-Saimaassa maanantaina julkaistu mielipidekirjoitus, jossa kaksi alueen asukasta valitti radalla käyvien pelaajien aiheuttavan häiriötä.

Kirjoituksessa väitettiin myös, että radan rakentamisen yhteydessä Huhtiniemen alueelta radan alta kaadettiin lintujen pesäpuita ja tuhottiin arvokkaita kasveja.

Mäntylä tyrmää väitteet.

— Kun rataa ruvettiin suunnittelemaan, pyysimme Pöyryn tekemän raportin. Siinä olivat kaikki suojeltavat kukat, liito-oravat ja muut. Kaikki asiat on käyty läpi, mitään ei ole tehty alueelle missä on suojeltavaa.

Mäntylä kertoo, että maastokatselmus tehtiin kaupunginpuutarhuri Hannu Tolosen ja kunnossapitotyönjohtaja Tommi Nakarin kanssa.

—He olivat sitä mieltä, että radalla oli kaikki otettu luonnonsuojelu- ja turvallisuusasiat huomioon.

”Ei kukaan tuppisuuna kävele”

Mäntylän mukaan alue oli ennen rakentamista huomattavasti siivottomammassa kunnossa.

— Rakennusvaiheessa keräsimme kymmeniä pusseja vanhoja roskia alueelta. Radan rakentamisen jälkeen olemme keränneet radalta yhden pussillisen roinaa, Mäntylä sanoo.

— On se tietenkin harmillista, jos asukkaat ovat tottuneet siihen, että siellä liikkuu vain vähän ihmisiä ja yhtäkkiä tulee satoja ihmisiä. Ihmisistä tulee ääntä, ei kukaan siellä tuppisuuna kävele.

Häiriötä myös kentällä

Kiista paikalla on saanut jo erikoisia piirteitä. Mäntylä sanoo törmänneensä suoranaiseen kiusantekoon alueella. Lenkkeilijät ovat tulleet tarkoituksella väylälle estämään pelaamisen.

— Joka kerta kävin ystävällisesti pyytämässä, että voitteko väistää. Kun seistään viisi minuuttia estämässä pelaaminen, se on häirintää. Ei se, että harrastetaan urheilua.

Mäntylä kuitenkin painottaa, että pääosin rata ja pelaajat on otettu hyvin vastaan. Ongelmia aiheuttavat henkilöt ovat pieni vähemmistö niin alueen asukkaissa kuin pelaajissakin.

— Pienen pieni murto-osa lenkkeilijöistä ja koiranulkoiluttajista aiheuttaa ongelmia. Samaten pelaajista pienen pieni osa käyttäytyy huonosti.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.