IPV:n sarjapaikka on varma, pääsy pudotuspeleihin vielä mahdollinen

Kai Skyttä

IPV pelaa ensi kaudellakin maailman korkeimmalla mahdollisella sarjatasolla.

Muutamat pisteen arvoiset jaksomenetykset ovat käymässä kalliiksi IPV:n haaveille pääsystä pudotuspeleihin. Joukkueen tämän kauden tärkein tavoite sarjapaikka ensi kaudeksi Superpesikseen on sen varmistunut jo nyt.

IPV on alemmassa jatkosarjassa toisena 31 pisteellä. Hyvinkää on IPV:n edellä 33 pisteellä. Lisäksi Hyvinkäällä ja IPV:stä kaksi pistettä perässä olevalla Raahella on pelattuna yksi ottelu imatralaisia vähemmän.

IPV kohtaa sunnuntaina Kempeleen Ukonniemessä ja siitä ottelusta pitää ottaa kolme pistettä, jotta pudotuspelihaaveet pysyvät elossa.

IPV tarvitsee loppupeleistä kolme pistettä enemmän kuin Hyvinkää, eikä Raahe saa kerätä kahta pistettä IPV:tä enemmän.

Oman mausteensa soppaan tuo se, että Hyvinkää ja Raahe pelaavat vastakkain sunnuntaina ja Raahe sekä IPV päätöskierroksella torstaina. Hyvinkää kohtaa Raahen lisäksi vieraissa Kempeleen ja Alajärven. Raahe pelaa Hyvinkään ja IPV:n lisäksi Kankaanpäätä vastaan.

Jatkosarjan heikoin putoaa ensi kaudeksi Ykköspesikseen. Tällä hetkellä pahimman putoamisuhkan alla ovat tasapisteissä olevat Kankaanpää ja Alajärvi. Kaksikko kohtaa toisensa sunnuntaina.

IPV ei voi enää joutua edes karsimaan sarjapaikastaan, vaikka häviäisi nollille molemmat ottelunsa.

Tasapisteissä joukkueiden keskinäisen paremmuuden ratkaisee ensisijaisesti kauden aikana otettujen kolmen pisteen voittojen määrä. Tässä vertailussa Imatra häviää vielä sekä Hyvinkäälle että Raahelle.

Alemman jatkosarjan voittaja saa puolivälierissä vastaansa ylemmän jatkosarjan voittajan, nykynäkymin joko Joensuun tai Vimpelin. Puolivälierät. välierät ja loppuottelut pelataan paras viidestä -systeemillä.

Sarjatilanne, joukkue, pelatut ottelut, 3 pisteen voitot, saadut pisteet

Hyvinkää, 29, 5, 33

Imatra, 30, 2, 31

Raahe, 29, 4, 29

Oulu, 30, 4, 27

Kempele, 30, 4, 24

Alajärvi, 29, 3, 22

Kankaanpää, 29, 1, 22

Tenho Tiilikainen

Tenho Tiilikainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.