Imatralla kehitelty mobiilisovellus helpottaa rajan ruuhkia, koekäyttäjiksi etsitään tuhatta ihmistä

Kai Skyttä

Imatran rajanylityspaikan ruuhkat Pelkolassa ovat syksyn aikana kasvaneet. Ratkaisuksi on jatkossa tarjolla rajaliikenteestä reaaliajassa kertova mobiilisovellus.
Imatran rajanylityspaikan ruuhkat Pelkolassa ovat syksyn aikana kasvaneet. Ratkaisuksi on jatkossa tarjolla rajaliikenteestä reaaliajassa kertova mobiilisovellus.

Imatralla on kehitelty mobiilisovellus, jonka avulla voidaan purkaa rajan ruuhkia.
Imatran kaupungin DigiLab-ryhmän sovellus kertoo puhelimeen, milloin on paras aika ylittää raja.
Uusi sovellus otetaan virallisesti käyttöön ensi keväänä. Sitä koekäytetään joulu-tammikuussa. Koekäyttöön haetaan yhteensä tuhatta suomalaista ja venäläistä rajanylittäjää.
Sovelluksen avulla rajanylittäjät voivat suunnitella liikkumisensa paremmin, kun puhelin kertoo reaaliajassa rajaliikenteen tilanteesta.
— Imatran kaupunki pyrkii digiryhmänsä kehittelemillä ideoilla tuomaan palveluita lähemmäs niiden käyttäjiä. Lisäksi haluamme lisätä oman alueemme elinvoimaa. Tämä sovellus on hyvä esimerkki molemman tavoitteen toteutumisesta, kaupunginjohtaja Rami Hasu toteaa.

Palvelee myös rajaviranomaisia

Ruuhkien purkamisen ohella sovellus palvelee rajan viranomaisia sillä, hankkeen yksi tavoite on digitalisoida rajanylittäjien asiakirjat.
Venäläiset rajanylittäjät voivat jatkossa ostaa myös matkavakuutuksen verkkopalvelujen välityksellä.
Sovellus palvelee myös Imatra-Lappeenranta -alueen elinkeinoelämää ja tarjoaa mahdollisuuden tavoittaa matkailijat. Yrittäjät voivat tarjota sovelluksen kautta markkinointiviestejä ja etuseteleitä.

Imatralla kehitelty sovellus on pilotti


Kokeilu koskee Imatran rajanylityspaikan ohella myös Nuijamaata.

Imatralla ja Nuijamaalla rajanylitysten määrä on yhteensä noin 3,3 miljoonaa vuodessa.
Rajasovelluksen ottaminen käyttöön muilla itärajan asemilla on myöhemmin mahdollista.
— Vastaavaa sovellusta ei ole vielä käytössä. Tämä on aivan uusi tuote, projektipäällikkö Jukka Partinen Imatran kaupungin DigiLab-ryhmästä kertoo.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat