Kommentti: Paljon ehtii jätevettä virrata, ennen kuin Lappeenrannan, Lemin ja Taipalsaaren jätevedet löytävät uuden kodin

Jostain olisi löydettävä oikeusoppinut, joka osaisi kertoa Lappeenrannalle, ovatko kolmen kunnan jätevedet seudullisia vai maakunnallisia ja kannattaako Itä-Suomen hallinto-oikeuden päätöksestä valittaa.
Jos kaupunki valittaisi, ratkaisua korkeimmasta hallinto-oikeudesta pitäisi odotella 1—2 vuotta. Vaikka se joskus antaisikin luvan rakentaa jätevedenpuhdistamon Hyväristönmäelle, valituskierre ei välttämättä katkeaisi siihen.

En edes osaa laskea, mitä vuotta sitten eletään, kun kaikki kaavavalitukset mahdollisesti on käyty läpi.


Hyväristönmäestä on laadittu asemakaava, joka on valtuuston sinettiä vaille valmis. Siitä ei lokakuun loppuun mennessä ollut tehty yhtään huomautusta.
Asemakaavastakin on kuitenkin aikanaan mahdollisuus valittaa ensin hallinto-oikeuteen ja sen päätöksestä puolestaan korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Mutta ennen kuin siihen asti päästään, pitäisi Hyväristönmäen saada osayleiskaava, joka siis nyt kumottiin.
En edes osaa laskea, mitä vuotta sitten eletään, kun kaikki kaavavalitukset mahdollisesti on käyty läpi. Ja Vaasan hallinto-oikeudessahan on parhaillaan Hyväristönmäen ympäristöluvan valitus. Kun se kenties vuoden päästä tulee, siitäkin voi vielä valittaa korkeimpaan oikeuteen.
Ei siis ihme, että Lappeenrannan kaupunkikehityslautakunnan puheenjohtaja Joonas Grönlund (kok.) haluaisi selvittää, voiko uuden jätevedenpuhdistamon rakentaa Toikansuolle. Se oli vuonna 2014 kakkosvaihtoehto, kun puhdistamon paikasta päätettiin valtuustossa.

Uuden puhdistamon rakentaminen vanhan paikalle voisi hänen mielestään olla vähemmän altis valituskierteelle.


Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat