Huhtiniemessä ja Sammonlahdessa puolentusinaa tuhopolttoa lyhyessä ajassa, poliisi tutkii ovatko tulipalot samaa sarjaa

Marleena Liikkanen

Poliisi selvittää onko Huhtiniemen ja Sammonlahden tuhopoltoilla yhteys. Arkistokuva.
Poliisi selvittää onko Huhtiniemen ja Sammonlahden tuhopoltoilla yhteys. Arkistokuva.

Poliisi tutkii liittyvätkö puolentusinaa Lappeenrannassa sytytettyä tulipaloa toisiinsa. Viimeisin tuhopoltto tapahtui Sunisenkadulla varhain torstaiaamuna, kun kerrostalon roskakatos sytytettiin palamaan.

Rikoskomisario Teemu Liikkanen kertoo, että poliisi selvittää liittyvätkö 5—6 Huhtiniemen ja Sammonlahden alueella lähiaikoina sytytettyä tulipaloa toisiinsa. Tuhopolttojen mahdollisesta yhteydestä kertoi ensin Yle.

Sunisenkadun roskakatoksen lisäksi alueella sytytettiin useita tulipaloja viime viikonloppuna. Varhain lauantaiaamuna Sammonlahden K-supermarketin jätepuristin sytytettiin tuleen ja sunnuntaina aamuyöllä Sammonlahdessa sytytettiin avoroskalava sekä urheilukentän varastokoppi.

Maanantain ja tiistain välisenä yönä Huhtiniemessä sytytettiin palamaan Lappeenrannan Pursiseuran surffivaja.

Liikkasen mukaan poliisilla ei ole tiedossa selkeää motiivia teoille. Tuhopolttojen kohteet ovat keskenään melko samanlaisia ja ne on sytytetty aika lähellä toisiaan. Kaikki tuhopoltot ovat kohdistuneet asumattomiin rakennuksiin, joten tekijä tai tekijät ovat tuskin halunneet aiheuttaa vaaraa ihmisille.

— Taustalla voi olla sairaus, lasten tai nuorten kokeilunhalu tai hölmö päähänpisto.

Sairaudella Liikkanen viittaa henkilöihin, joilla on jonkinlainen halu sytyttää tulipaloja. Mahdollisuutta ei ainakaan ole voitu sulkea pois.

— Kansalaisten ei tarvitse missään nimessä panikoida, mutta havaintoja pyydetään. Jos ihmiset näkevät jotain, hätäkeskukseen olisi hyvä tehdä nopeasti ilmoitus ja kertoa havainnoista.

Poliisi toivoo havaintojen yhteydessä mahdollisimman tarkkoja tuntomerkkejä. Jos hätäilmoitus tehdään nopeasti, poliisipartio voi saada tekijän tai tekijät kiinni itse teosta.

Myös jo tapahtuneista tuhopoltoista toivotaan havaintoja ja tietoja.

Poliisi toivoo vihjeitä tapauksiin liittyen sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi tai vihjepuhelimeen 0295 414 559. Jos havaitsee käynnissä olevan tuhopolttotilanteen, tulee soittaa hätänumeroon 112.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.