Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva tapasi Tuomas Gerdtiä usein veteraanitilaisuuksissa – "Gerdtissä oli hiljaista karismaa"

Jarva otti osaa siunaustilaisuuteen Lauritsalan kirkossa.

Kai Skyttä

Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdtin sotilaallisissa hautajaisissa lauantaina oli arvokas ja Gerdtin sukupolvea arvostava tunnelma.
Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdtin sotilaallisissa hautajaisissa lauantaina oli arvokas ja Gerdtin sukupolvea arvostava tunnelma.

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva osallistui Tuomas Gerdtin siunaustilaisuuteen Lauritsalan kirkossa. Paikalla oli noin sata henkeä.

– Tilaisuus oli arvokas. Laskimme kaupungin ja seurakunnan seppeleen yhdessä Lauritsalan kirkkoherra Pentti Bergin kanssa.

Omaisten lisäksi tilaisuuteen osallistui paljon puolustusvoimain väkeä komentaja kenraali Timo Kivisestä lähtien. Paikalla olivat myös puolustusministeri Antti Kaikkonen ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Myös eri sidosryhmien henkilöitä oli paikalla. Muun muassa Gerdtin entisen työnantajan UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen osallistui siunaustilaisuuteen.

Jarva ehti tutustua Tuomas Gerdtiin useissa Lappeenrannassa järjestetyissä veteraanitilaisuuksissa. Hän sanoi, että sotavuosien sijaan he keskustelivat usein arkisista asioista lumen luonnista Lappeenrannan päätöksentekoon.

– Hänestä tehdyt lehtikirjoitukset kuvaavat hyvin hänen luonnettaan. Gerdtistä huokui hiljaista karismaa.

Jarva muistaa hyvin Lappeenrannassa järjestetyn puolustusvoimain lippujuhlan paraatin vuodelta 2014.

– Otimme paraatin vastaan Gerdtin, erään toisen veteraanin ja kenraalin kanssa. Päivä oli lämmin ja aurinko paistoi suoraan meihin.

– Olimme siinä aika pitkään ja veteraaneille tarjottiin tuolia. Gerdt kieltäytyi ja sanoi jaksavansa hyvin ilman. Se oli meille nuoremmillekin rankkaa, mutta emmehän mekään voineet silloin istua, Jarva muisteli lauantaina hautajaisten jälkeen.

Luetuimmat