Stora Enson Tainionkosken tehtailla runsaasti savuava tulipalo – Palo sai alkunsa ilmanvaihtokonehuoneesta, sammutustyöt kestävät yli puolenyön

Savu leviää tehdasalueelta Saimaalle eikä ole vaarallista, vaikka se onkin runsasta.

Stora Enso

Stora Enson Tainionkosken tehtailla runsaasti savuava tulipalo – Palo sai alkunsa ilmanvaihtokonehuoneesta, sammutustyöt kestävät yli puolenyön

Stora Enson Tainionkosken tehtailla Imatralla on voimakkaasti savuava tulipalo. Palo on hallinnassa ja sen sammutustyöt ovat käynnissä. Savusta ei ole vaaraa ihmisille.

Etelä-Karjalan pelastuslaitos sai hälytyksen rakennuspalosta kello 19.05. Paloa on sammuttamassa viitisentoista pelastuslaitoksen yksikköä.

Savua syntyy katon eristeiden palamisesta

Teollisuuspalomestari Jukka Hyvärinen Stora Enson tehdaspalokunnasta kertoo, että tulessa ovat jätevesisäiliön peltikatteiden alla olevat eristeet. Säiliö on noin kymmenen tuhannen kuutiometrin suuruinen ja tyhjä.

Palo sai alkunsa pienehköstä prosessilaite- ja ilmanvaihtokonehuoneesta, josta se levisi läheisen säiliön lämpöeristeisiin. Palon sammuttaminen on Hyvärisen mukaan hyvin vaikeaa ja hidasta, sillä säiliön peltikatteet on saatava irti ennen kuin paloa voidaan sammuttaa.

Hyvärinen luonnehtii tuulen suuntaa suotuisaksi, sillä savu leviää Saimaalle poispäin asutuksesta. Paloa sammutetaan häneen mukaansa hitaasti, mutta varmasti.

– Menee heittämällä vuorokauden vaihteen yli, ennen kuin palo saadaan sammutettua, Hyvärinen kertoo.

Ei vaikutusta tuotantoon tai jätevesien käsittelyyn

Onnettomuudella ei Stora Enson viestintäpäällikkö Carita Kurvin mukaan ole vaikutusta tehtaan tuotantoon eikä sen jätevesien käsittelyyn.

Palon havaitsi Kurvin mukaan Tainionkosken tehtaiden oma henkilökunta, joka hälytti palokunnan sekä tehtaan hälytysvalvomon.

Tehtaan henkilökuntaa on varoitettu palosta. Jäteveden käsittelyalueella työskentelevällä henkilöstöllä oli valmiiksi hengityssuojaimet turvallisuussyistä.

— Niitä käytetään aina, legionellavaaran vuoksi, Carita Kurvi kertoo.

Stora Ensolta kerrotaan, ettei savu ole runsaudestaan huolimatta vaarallista.

Paloa ovat olleet sammuttamassa Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen lisäksi Imatran, Tainionkosken ja Tirilän vapaapalokunnat sekä tehtaan oma palokunta.

Uutista täydennetty Kurvin kommenteilla klo 21.11 ja Hyvärisen kommenteilla klo 21.50. Lisäksi 16.6. klo 8.22 korjattiin Jukka Hyvärisen titteli ja poistettiin virheellinen maininta, että suojainten käyttö jätevesien käsittelyalueella liittyisi koronaepidemiaan.

Luetuimmat

Kommentoidut