Nyt varovasti tulen kanssa — Etelä-Karjalassa on ruohikkopalovaara

Minna Mäkinen

Keväisen maastopalon sammutusta Imatralla. Arkistokuva.

Etelä-Karjalassa ei nyt todellakaan kannata ryhtyä risujen polttoon tai muuhun avotulen tekoon. Maakunnan maasto on hyvin kuivaa, ja Ilmatieteen laitos on antanut Etelä-Karjalaan varoituksen ruohikkopalovaarasta.

Ruohikko- tai maastopalon riski on reliasoitunut Etelä-Karjalassa viime päivinä ainakin Nuijamaalla ja Luumäellä ja tänään keskiviikkona Savitaipaleella. Siellä paloi aamulla vanha navetta, ja tuli uhkasi levitä ruohikkoa pitkin myös läheiseen asuinrakennukseen.

Ruohikkopalovaara on voimassa Etelä-Karjalassa ja koko eteläisessä Suomessa tänään ja huomenna. Molemmille päiville Ilmatieteen laitos ennustaa Etelä-Karjalaan myös aurinkoista poutasäätä ja lounaistuulta, joka voimistuu huomisen edetessä.

Perjantain vastaisena yönä Etelä-Karjalaan on luvassa lumisadetta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.