Myös Markku Heikkilä loikkaa keskustasta kokoomukseen — Kokoomuksella on nyt Lappeenrannassa 15 valtuutettua

Lappeenrantalainen Heikkilä syyttää keskustan johtajia savustamisesta ja sanoo harkinneensa pitkään kokoomuksen siirtymistä.

Mika Strandén

Markku Hekkilä sanoo, että hänen oli vaikea päästä eduskuntavaaliehdokkaaksi keskustan listalle. Nyt hän on vaihtanut keskustasta kokoomukseen. Arkistokuva.
Markku Hekkilä sanoo, että hänen oli vaikea päästä eduskuntavaaliehdokkaaksi keskustan listalle. Nyt hän on vaihtanut keskustasta kokoomukseen. Arkistokuva.

Loikkaukset keskustasta kokoomukseen Lappeenrannan kaupunginvaltuustossa jatkuvat.

Tällä kertaa vuorossa on kaupunginvaltuutettu Markku Heikkilä, 48. Heikkilä istui kokoomusryhmässä jo maanantaina valtuuston kokouksessa.

Heikkilä itse sanoo, että keskustan Karjalan piirin johtavat poliitikot savustivat hänet puolueesta.

— Karjalan piirin paikallisilla poliittisilla johtajilla on valtava johtamisongelma. Tai sitten ehkä uhkasin jonkun asemaa. Minulta ei jäänyt huomaamatta, että minua savustettiin ulos puolueesta.

Heikkilä oli keskustan ehdokkaana viime eduskuntavaaleissa, mutta hänellä oli aluksi vaikeuksia päästä keskustan listoille.

— Se oli silloin vaikeaa ja vaikeudet jatkuivat sen jälkeenkin Olen ollut liike-elämässä 30 vuotta, mutta vasta nyt todella tajuan, mitä tarkoittaa huomioimatta jättäminen.

Heikkilän mukaan siirtyminen kokoomukseen oli pitkään harkinnassa.

— Siirtymiseni kokoomuksen ryhmään oli välttämätön äänestäjien edun kannalta, koska koin etten voinut ajaa keskustan ryhmässä niitä asioita, joiden vuoksi äänestäjät ovat äänensä minulle antaneet.

Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Jouni Kemppi sanoo, ettei Heikkilän lähtö tullut yllätyksenä.

— Tämä on muhinut jo jonkin aikaa. Olen yrittänyt saada Markkua mukaan vahvemmin toimintaan.

Heikkilän puheita keskustasta savustamisesta Kemppi oudoksuu.

— En osaa sanoa, mistä tällaiset syytökset johtuvat. Ne ovat aivan vieraita.

Kokoomuksella on nyt 15 valtuutettua

Edellisen valtuuston kokouksen alkajaisiksi keskustan valtuutettu Linda Brandt-Ahde siirtyi kokoomukseen. Kokoomuksesta tuli samalla Lappeenrannan suurin valtuustoryhmä. Sillä on kahden loikkauksen ja koko Myö-ryhmän siirtymisen jälkeen 15 valtuutettua.

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Joonas Grönlund sanoo, että kokoomuksen vahvistuminen ei vaikuta vaalien jälkeiseen puolueiden keskenään tekemään sopimukseen.

— Heikkilä on saanut kansalta todella vahvan tuen vaaleissa. Yli 600 ääntä oli aivan kärkikahinoissa koko kaupungissa. Olemme myös tehneet hyvää yhteistyötä monissa asioissa jo aiemmin ja Heikkilän nyt tekemä ratkaisu vahvistaa mahdollisuuksiamme tehdä kuntalaisten edun mukaisia ratkaisuja jatkossakin.

Minulta ei jäänyt huomaamatta, että minua savustettiin ulos puolueesta. — Markku Heikkilä

Heikkilä aikoo jatkaa keskustan valtuutettuna saamassaan kaupunkikehityslautakunnan varapuheenjohtajan paikalla.

— Olemme poliittisen perinteen mukaisesti ehdottaneet Heikkilälle kaikista luottamustehtävistä luopumista. Koska hän ei ollut valmis kaupunkikehityslautakunnan varapuheenjohtajan tehtävästä luopumaan, olemme ehdottaneet keskustan ryhmäpuheenjohtajalle, että tänään valtuustossa täytettävä lupalautakunnan varapuheenjohtajan paikka voitaisiin jyvittää heille, Grönlund jatkaa.

 

 

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet