Pakettiauto paloi Kaakkoiskaarella Lappeenrannassa — Ei leviämisvaaraa, mutta räjähdysvaara palossa kuumenneen kaasupullon takia

Kai Skyttä

Pakettiauto paloi Kaakkoiskaarella Lappeenrannassa — Ei leviämisvaaraa, mutta räjähdysvaara palossa kuumenneen kaasupullon takia

Pakettiauto paloi Kaakkoiskaarella pienteollisuusalueella Lappeenrannassa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Päivystävä palomestari Toni Jaako Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta kertoo, että autopalo sammutettiin nopeasti eikä siinä ollut leviämisvaaraa, mutta pakettiauton sisältä löytyivät sammutuksen aikana kaasuhitsausvälineet.

Kuumentunut asetyleenipullo siirrettiin jäähtymään isoon, vedellä täytettyyn roskikseen. Aidattu alue on eristetty kiinteistön verkkoaidoin ja merkitty pelastuslaitoksen nauhoin.

Jaako huomauttaa, että pullokaasuja valmistavan Agan mukaan asetyleenikaasupullojen kuumentuessa pulloissa voi alkaa asetyleenin hajaantuminen, mikä nostaa pullon painetta ja pullo saattaa räjähtää.

Palopaikan kohdalla viereisen ison rakennuksen seinä mustui ja myös lähellä olevissa muissa autoissa oli palon jälkiä, mutta leviämisvaaraa ei ollut.

Palon syttymissyytä selvitetään. Myös poliisi kävi paikalla.

Ohikulkija huomasi palon, kun se oli täyden palon vaiheessa ja teki hälytyksen kello 2.11 aikaan.