Taipalsaaren kunnantalon seinästä tippui tiiliä lauantaina — Tarkkaa syytä tiilivuorauksen pettämiselle ei tiedetä

Kunnan teknisen johtajan Samuli Kakon mukaan talon rakenteissa ei ole vaurioita.

Marleena Liikkanen

Taipalsaaren kunnantalon seinästä irtosi lauantaina tiiliä. Tiilet olivat tippumispaikoillaan vielä maanantaina aamupäivällä.
Taipalsaaren kunnantalon seinästä irtosi lauantaina tiiliä. Tiilet olivat tippumispaikoillaan vielä maanantaina aamupäivällä.

Taipalsaaren kunnantalon ulkovuoraus koki kovia viikonloppuna, kun osa kunnantalon takaseinän tiilivuorauksesta putosi maahan lauantaina. Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

Kunnan tekninen johtaja Samuli Kakko kertoo, että talon rakenteissa vaurioita ei ole. Tiilet tippuivat maahan, kun niiden kiinnikkeet pettivät. Kakon mukaan tiilet on kiinnitetty kolmisenkymmentä vuotta sitten siten kuin siihen aikaan oli tapana.

— Tiilet on kiinnitetty tavanomaiseen tapaan. Seinä on saattanut täristää tuulen voimasta liikaa eivätkä kannakkeet pitäneet tiiliä rungossa kiinni, Kakko arvelee.

Tarkkaa syytä vuorauksen pettämiselle ei vielä tiedetä. Seinään ei tehdä uutta tiilimuurausta, vaan se paneloidaan.

Tiilet tippuivat lauantaina iltapäivällä tai illalla. Kakon tietoon tapaus tuli lauantai-iltana. Häneen tietoonsa ei ole kantautunut silminnäkijähavaintoja, joten tarkkaa tapahtumisaikaa ei tiedetä.

— Tapauksesta aiheutui materiaalivahinkoja, mutta onneksi kenellekään ihmiselle ei käynyt mitään. Hyvä tuuri kävi siinä mielessä, että tiilet tippuivat nurmialueelle eivätkä liikennöitävälle alueelle, Kakko toteaa.

Tiilet ovat pudotessaan vahingoittaneet osaa takapihan kukkaistutuksista. Alue eristettiin lauantaina ja on edelleen eristettynä.

Marleena Liikkanen

Tiilet irtosivat ikkunoiden väliseltä alueelta. Oikeanpuoleisen ikkunan vieressä on samaan tapaan tehty tiilivuoraus.
Tiilet irtosivat ikkunoiden väliseltä alueelta. Oikeanpuoleisen ikkunan vieressä on samaan tapaan tehty tiilivuoraus.

Talon kunto tutkitaan

Tiilet tippuivat maahan kahden ikkunan välisestä osasta takaseinää. Osan vieressä on suunnilleen samankokoinen, samaan tapaan tehty tiilivuoraus. Sen tiilet ovat vielä paikallaan, mutta Kakko kertoo, että erityisesti tiilivuoratun seinänpätkän kunto tarkistetaan.

— Käymme läpi mahdolliset riskipaikat talossa. Jos läpikäynti aiheuttaa korjauksia, ne korjataan, Kakko toteaa.

Molemmat tiilivuoratut seinät ovat lähellä kunnantalon alaovea. Kakon mukaan kulku alaovelle estetään.

Kakon mukaan talo on hyvässä kunnossa. Valtaosa talosta on betoniseinää, eli pääasiassa taloa ei ole tehty samanlaisella puuseinärakenteella kuin tiilivuoratut osat talosta.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset