Siivoojille, myyjille, rakentajille ja lähihoitajille riittää edelleen töitä — Työttömien määrä väheni elokuussa

Työllisyys laski eniten Lappeenrannassa, Imatralla työttömien määrä hieman kasvoi.

Toimisto- ja laitossiivoojille oli elokuussa paljon työtä tarjolla Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa.
Toimisto- ja laitossiivoojille oli elokuussa paljon työtä tarjolla Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa.

Työttömyys väheni Kaakkois-Suomessa elokuussa.

Työttömiä työnhakijoita oli elokuun 2019 lopussa Kaakkois-Suomessa seitsemän prosenttia vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Työttömien määrä laski 1 100 henkilöllä. Asia käy ilmi Kaakkois-Suomen Ely-keskuksen työllisyyskatsauksesta.

Etelä-Karjalassa työttömien määrä laski 6,8 prosenttia vuodentakaisesta, Kymenlaaksossa vastaava luku on 7,4 prosenttia.

Yhteensä kaakossa oli elokuun lopussa 14 171 työtöntä työnhakijaa. Heistä ulkomaiden kansalaisia oli 1 538, mikä vastaa 11 prosentin osuutta kaikista kaakon työttömistä. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Kaakkois-Suomessa oli 10,4 prosenttia.

Seutukunnittain tarkasteltuna työttömien määrä pieneni kaikissa muissa paitsi Imatran seutukunnassa, jossa määrä oli samalla tasolla kuin vuosi sitten. Imatran kunnassa työttömyys hieman kasvoi, kun Lappeenrannassa se taas laski eniten seutukunnan paikkakunnista. Matalin työttömyysaste oli jälleen Taipalsaarella, 6,2 prosenttia.

Nuorilla eli alle 25-vuotiailla työnhakijoilla työllisyystilanne oli Lappeenrannassa ja Imatralla samalla tasolla kuin vuosi sitten. Yli 50-vuotiaista oli työttömänä seitsemän prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleiden pitkäaikaistyöttömien määrä on edelleen selkeässä laskussa. Vähiten pitkäaikaistyöttömiä on Imatralla.

Palkkatuella työllistettyjä oli elokuussa 1 605 henkilöä, mikä on 14 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Työllistetyistä 67 prosenttia oli yksityisen sektorin, 30 prosenttia kuntien ja kolme prosenttia valtion töissä.

Työttömyys laski kaikilla muilla koulutusasteilla paitsi tutkijakoulutusasteella.

Pelkän perusasteen tutkinnon suorittaneiden työttömien määrä väheni 11 prosentilla. Ilman perusasteen jälkeistä tutkintoa on 25 prosenttia työttömistä.

Työttömyys väheni muissa paitsi ammattiin luokittelemattomien ammattiryhmässä. Eniten työttömyys laski palvelu- ja myyntityöntekijöillä.

Eniten uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin elokuussa myyjille, maa- ja vesirakentamisen avustaville työntekijöille, myyntiedustajille, lähihoitajille sekä toimisto- ja laitossiivoojille.

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli elokuun aikana avoinna hieman yli 2 000 uutta työpaikkaa, mikä on neljä prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Uusista avoimista työpaikoista 86 prosenttia oli yrityksissä.

Kommentoidut