Tältä näyttää laskeutuminen risteilyalukselle helikopterilentäjän silmin – katso huima video täältä

Matti Immonen

Vartiolentolaivueella on käytössään muun muassa kuvan Agusta Bell 412 -helikoptereita. Kuvan kopteri ei liity jutun tapaukseen.
Vartiolentolaivueella on käytössään muun muassa kuvan Agusta Bell 412 -helikoptereita. Kuvan kopteri ei liity jutun tapaukseen.

Rajavartiolaitoksen alainen Vartiolentolaivue julkaisi sunnuntaina Twitter-tilillään videon helikopterin lentoharjoituksesta. Videolla helikopteri laskeutuu Helsingin ja Tallinnan välillä liikennöivän Tallink Silja -yhtiön Megastar-aluksen kannelle.

Videolla näkyy, kuinka helikopteri lähestyy avomerellä seilaavaa alusta takaapäin, lentää sen vierelle ja laskeutuu siististi laskeutumisalustalle.

Vartiolentolaivue suorittaa Suomen rajojen valvontaa maalla ja merellä ja suorittaa myös meripelastustehtäviä.

Vartiolentolaivueella on käytössään 14 helikopteria, viisi AS 332 Super Puma -helikopteria, viisi AB/B 412 -helikopteria ja neljä AW 119 ke Koala -helikopteria. Käytössä on myös kaksi Dornier DO-228 -valvontalentokonetta.

Voit katso videon harjoituslaskeutumisesta alta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.