Keskiviikkona vangittu Tapani Valkonen passitettiin Lappeenrannan poliisivankilaan — Mahdollinen tuomio törkeästä dopingrikoksesta suurimmillaan neljä vuotta vankeutta

Vesa Laitinen

Tapani Valkonen vangittiiin keskiviikkona Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa. Arkistokuva vuodelta 2009.

Keskiviikkona vangittu Tapani Valkonen odottaa esitutkinnan etenemistä Lappeenrannan poliisivankilassa. Etelä-Karjalan käräjäoikeus vangitsi Valkosen todennäköisin syin epäiltynä törkeästä dopingrikoksesta.

Asia selviää osittain salaisesta oikeuden pöytäkirjasta.

Samalla käräjäoikeus rajoitti Valkosen yhteydenpitoa ulkomaailmaan. Hän saa esitutkinnan aikana olla yhteydessä ainoastaan asianajajaansa ja valvotusti lähiomaiseensa.

Valkosen vangitsemista vaatinut tulliylitarkastaja Vesa Ruotsalainen on hyvin vaitonainen tapauksesta.

—Esitutkinta on hirveän alkuvaiheessa ja etenee omalla painollaan. Epäilty on vangittu. Asiat selviävät sitten aikanaan.

Ruotsalainen ei halua kertoa, mistä aineista ja kuinka suurista määristä rikosepäilyssä on kysymys.

Tapani "Tape" Valkonen on Lappeenrannassa pitkään vaikuttanut kehonrakentaja ja yrittäjä. Hän on aiemmin saanut tuomion dopingrikoksesta.

Finlex.fi-sivuston mukaan törkeästä dopingrikoksesta on kyse teossa, jossa rikoksen kohteena on huomattavan suuri määrä dopingainetta, jolla tavoitellaan huomattavaa taloudellista hyötyä, jossa rikoksentekijä toimii sellaisen rikoksen laajamittaiseen tekemiseen erityisesti järjestäytyneen ryhmän jäsenenä tai dopingainetta levitetään alaikäisille.

Tuomio törkeästä dopingrikoksesta on vähintää neljä kuukautta ja enintään neljä vuotta vankeutta.