Eksoten luottamustehtävistä eroava Marja-Liisa Vesterinen siirtyy Lappeenrannan kaupunginhallitukseen – "Ei meille ole osoitettu syytä, miksi Marja-Liisa pitäisi ajaa sivuraiteelle"

Eeva Arvela puolestaan valittaneen maakuntavaltuuston varapuheenjohtajaksi Eksoten hallituksen puheenjohtajaksi menevän Anneli Kiljusen tilalle.

Kai Skyttä

Marja-Liisa Vesterinen nousee Lappeenrannan kaupunginhallitukseen.
Marja-Liisa Vesterinen nousee Lappeenrannan kaupunginhallitukseen.

Marja-Liisa Vesterinen (sd.) valitaan Anneli Kiljusen (sd.) paikalle Lappeenrannan kaupunginhallitukseen.

Vesterinen ilmoitti hiljattain eroavansa kaikista luottamustoimistaan Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirissä (Eksote).

Vesterisen paikalle Eksoten hallituksen puheenjohtajaksi on tulossa kansanedustaja Anneli Kiljunen, joka samalla jättää paikkansa Lappeenrannan kaupunginhallituksessa sekä maakuntavaltuuston varapuheenjohtajana.

Maakuntavaltuuston varapuheenjohtajaksi on siirtymässä Lappeenrannan kaupunginvaltuutettu Eeva Arvela (sd.). Kiljusen varahenkilönä kaupunginhallituksessa toimiva Arvela jatkaa myös Vesterisen varahenkilönä.

Näin Vesterisen eron aiheuttama tehtäväkierto näyttää ratkenneen kokonaisuudessaan.

Harri Manskinen

Anneli Kiljunen siirtyy Eksoten hallituksen puheenjohtajaksi.
Anneli Kiljunen siirtyy Eksoten hallituksen puheenjohtajaksi.

Räsänen: Kaveria ei jätetä ennen kuin toisin todistetaan

SDP:n Lappeenrannan kunnallisjärjestön puheenjohtaja Vesa Räsänen kertoo, että kunnallisjärjestö päätti Vesterisen esittämisestä kaupunginhallitukseen kuultuaan ensin myös Lappeenrannan työväenyhdistyksen näkemyksen. Eli ihan suoralta kädeltä valinta ei sujunut.

– Ei ole pystytty esittämään mitään syytä, minkä takia Marja-Liisa pitäisi ajaa sivuraiteelle. Kaveria ei jätetä ennen kuin toisin todistetaan, perustelee Räsänen.

Vesterinen sai aikamoisen mahdaatin kunnallisvaaleissa. — Vesa Räsänen

Räsänen huomauttaa, että Vesterinen sai edellisissä kunnallisvaaleissa yli 700 ääntä.

– Hän sai aikamoisen mahdaatin kunnallisvaaleissa. Hän on kokenut, monessa liemessä keitetty poliitikko ja ollut myös aiemmin kaupunginhallituksessa.

Räsäsen mukaan kunnallisjärjestö halusi vielä erikseen varmistaa työväenyhdistyken hyväksynnän Vesterisen valinnalle.

Marleena Liikkanen

Eeva Arvela valitaan maakuntavaltuuston ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi.
Eeva Arvela valitaan maakuntavaltuuston ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi.

Vesterisen nauttima luottamus jäi selvittämättä Eksotessa

Lappeenrannan kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina Anneli Kiljusen eron ja päätti esittää kaupunginvaltuustolle uuden jäsenen valitsemista hallitukseen. Vesterinen valittaneen maaliskuun valtuustossa.

Vesterisen valinta oli keskusteluttanut demareita ilmeisesti sen takia, että Eksoten valtuusto oli nimennyt valiokunnan selvittämään, nauttiiko Vesterinen valtuuston luottamusta.

Valiokunnan työ ilmeisesti raukeaa, koska Vesterinen ilmoitti eroavansa Eksoten luottamustehtävistä. Eksoten valtuusto ei siis pääse äänestämään siitä, nauttiiko Vesterinen luottamusta vai ei.

Eksoten tarkastuslautakunta oli esittänyt yli 14 erilaista tapausta, joissa se epäili Vesterisen toimineen asiattomasti tai omaa asemaansa hyödyntäen. Vesterinen kiisti väitteet.