Lauritsalassa avataan uusi asukastila lounasravintola Lauran yhteyteen — Paikalle pitäisi keksiä nimi

Marika Heinilä

Lauritsalan asukastila avautuu 9. marraskuuta Hallituskatu 17-19:ssä lounasravintola Lauran yhteydessä. Kuvassa lounasravintolan ulkoterassi.
Lauritsalan asukastila avautuu 9. marraskuuta Hallituskatu 17-19:ssä lounasravintola Lauran yhteydessä. Kuvassa lounasravintolan ulkoterassi.

Uusi asukkaiden kohtaamispaikka avautuu Lappeenrannan Lauritsalassa. Paikka avautuu torstaina 9. marraskuuta Hallituskatu 17—19:ssa, Lappeenrannan palvelukeskussäätiön lounasravintola Lauran yhteydessä.

Asukastilan avajaiset ovat kello 14. Avajaisiin tuo tervehdyksen kaupunginjohtaja Kimmo Jarva.

Yksi osa lounasravintolaa

Asukastila on remontoitu syksyn aikana lounasravintolan rinnalle.
Palvelukeskussäätiön toiminnanjohtaja Päivi Ahonen kertoo, että lounasravintolan tila on siirtoseinillä jaettavissa kolmeen osaan.

Etuosan kahvio toimii myös asukastilana, ja se on avoinna arkisin kello 9—14. Yksi osio toimii lounastilana kello 11—13. Kolmas tila on Eksoten päivätoiminnan käytössä.

Asukkaat ja järjestöt voivat halutessaan järjestää tiloissa erilaista toimintaa ja ohjelmaa. Tiloja voi vuokrata esimerkiksi kokouskäyttöön iltaisin ja viikonloppuisin.

Lappeenrannan kehitysjohtaja Markku Heinonen kertoo, että tällä toimintamallilla ja yhteistyöllä Lauritsalan asukastilan jatkuvuus turvataan parhaiten.

Asukastila on tarkoitettu lauritsalalaisten yhteiseksi olohuoneeksi ja kokoontumispaikaksi. Aiempi asukastila lopetti toimintansa viime vuoden joulukuussa.


Asukastilalle etsitään nimeä

Kaupunkilaiset voivat esittää asukastilalle nimeä, jollainen silta puuttuu.

Nimiehdotuksia voi jättää Facebook-sivulla Lauritsalan Olohuone Nimetön.

Nimiehdotuksia voi jätttää myös avajaistilaisuudessa. Paras nimiehdotus palkitaan kahdella lounaslahjakortilla.

Linkki nimikyselyyn löytyy täältä.