Hovioikeus tuomitsi miehen Etelä-Karjalassa tapahtuneesta raiskauksesta ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja yhdyskuntapalveluun

Syytetty myönsi seksuaalisen kanssakäymisen, mutta kiisti raiskauksen. Hovioikeus katsoi, että uhri oli ollut kyvytön puolustamaan itseään tai ilmaisemaan tahtoaan.

Moises Garibay

Itä-Suomen hovioikeus on antanut ratkaisun raiskaustapauksessa. Kuvituskuva.
Itä-Suomen hovioikeus on antanut ratkaisun raiskaustapauksessa. Kuvituskuva.

Itä-Suomen hovioikeus on tuominnut vuonna 1957 syntyneen miehen Etelä-Karjalassa tapahtuneesta raiskauksesta.

Hovioikeus otti asiaan eri kannan kuin Etelä-Karjalan käräjäoikeus, joka hylkäsi raiskaussyytteen. Sekä syyttäjä että uhri olivat tyytymättömiä käräjäoikeuden ratkaisuun.

Syytteen mukaan mies oli kosketellut naisen nukkuessa tämän takapuolta sekä tunkenut sormensa tämän sukupuolielimeen.

Syytetty myönsi kosketelleensa naista syytteessä kerrotulla tavalla, mutta kiisti raiskauksen. Syytetyn mukaan nainen oli ollut hereillä ja tietoinen seksuaalisesta kanssakäymisestä.

Hovioikeuden ratkaisu oli yksimielinen

Hovioikeus toimitti asiassa pääkäsittelyn. Se katsoi, että uhri oli ollut tilanteessa kyvytön puolustamaan itseään tai ilmaisemaan tahtoaan. Näin ollen syytetty on syyllistynyt raiskaukseen.

Hovioikeus tuomitsi miehen yhden vuoden ja kahdeksan kuukauden pituiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä 80 tunniksi yhdyskuntapalveluun.

Lisäksi tuomitun on maksettava uhrille 3 500 euroa korvausta henkisestä kärsimyksestä korkoineen sekä noin 120 euroa muita kuluja.

Hovioikeuden ratkaisu oli yksimielinen, julkisessa selosteessa kerrotaan.

Ratkaisuun voi hakea muutosta, jos korkein oikeus myöntää valitusluvan.

Luetuimmat

Kommentoidut