Imatralainen Soja Murto-Hartikainen on yksi Taito-Finlandia -kilpailun finalisteista

— Tieto siitä, että olen finalistien joukossa oli melkoinen yllätys, sanoo Murto-Hartikainen. Hän on myös vuoden käsityöläinen sekä istuva Imatran Inkeri.

Tuuli Parikka

Soja Murto ei käytä ompelukonetta vaan ompelee käsin kuten kansannaiset aikoinaan. Tämä kuva on vuodelta 2011.

Imatralainen kansallispukuvalmistaja ja vuoden käsityöläinen 2017 Soja Murto-Hartikainen on yksi Taito-Finlandia 2017 -kilpailun finalisteista.
Kilpailun neljä finalistia julkistettiin torstaina.

— Tieto siitä, että olen finalistien joukossa oli melkoinen yllätys. Muut ehdokkaat ovat kovan sarjan tyyppejä. On hienoa olla samassa rivissä heidän kanssaan, sanoo Murto-Hartikainen.
Muut finalistit ovat hämeenlinnalainen Restaurointi Mikael Holma, rääkkyläläinen Koistinen Kantele sekä espoolainen tekstiilitaiteilija Ritva Puotila.
Voittajan valitsee Finlayson Oy:n toimitusjohtaja Jukka Kurttila.

Voittaja julkistetaan kädentaitomessuilla

Voittaja julkistetaan Suomen kädentaidot -messujen avajaisissa perjantaina 17. marraskuuta. Voittajalle on luvassa 5 000 euron palkintosumma.

— Olen joka tapauksessa menossa messuille pitämään kansallispuku- ja myyntinäyttelyä.

Murto-Hartikainen on saanut rutkasti tunnustusta viimeisen vuoden aikana. Hänet on valittu vuoden käsityöläiseksi ja Imatran Inkeriksi.

— Tunnustukset liittyvät varmasti osittain tähän Suomi 100 -juhlavuoteen. Tätä samaa työtä olen tehnyt 16 vuotta.

Jo saadut tunnustukset ovat tietäneet Murto-Hartikaiselle paljon uusia kuvioita.

— Ei ehdi oikein oikeisiin töihin keskittyä. Mutta en yhtään valita, tämä sopii minulle. Kyllä tämä tästä taas rauhoittuu.

Vuotuinen palkinto

Taito-Finlandia -palkinnon ovat aiemmin saaneet Ruokangas Guitars Oy (2012), Hattulan Kaakelitehdas Oy (2013), Lapuan Kankurit (2014), Sarpaneva Watches / Stepan Sarpaneva (2015) sekä kenkäsuunnittelija Terhi Pölkki (2016).
Taito-Finlandia on vuosittain jaettava käsi- ja taideteollisuusalan tunnustuspalkinto.


Uusimmat uutiset