Mikkelin asuntomessut alkavat — näin asuntomessut vetivät väkeä Etelä-Karjalassa

Maija Kaibijainen

Lappeenrannan Rauhan alueen loma-asuntomessujen talot ovat käyneet verkalleen kaupaksi.
Lappeenrannan Rauhan alueen loma-asuntomessujen talot ovat käyneet verkalleen kaupaksi.

Mikkelin asuntomessut alkavat perjantaina. Seuraavan kuukauden ajan Saimaan rannalla sijaitsevat messukohteet ovat avoinna yleisölle joka päivä.

Etelä-Karjalassa asuntomessut on järjestetty kolmesti. Ensimmäisen kerran asuntomessut järjestettiin vuonna 1979 Joutsenossa. Silloin asuntomessuasuntoja oli 51, ja näyttelykohteita 30. Asuntomessut keräsivät tuolloin paikalle 122 000 kävijää.

Vuonna 1986 asuntomessut järjestettiin Imatralla. Asuntoja alueella oli yhteensä 93 kappaletta, ja näyttelykohteita oli 36. Tapahtuma keräsi 135 000 kävijää.

Lappeenrannassa asuntomessut järjestettiin vuonna 1999. Kanavansuun messualueen teemana oli hyvä suunnittelu. Messut keräsivät Lappeenrantaan 228 000 kävijää.

Lisäksi Lappeenrannassa järjestettiin loma-asuntomessut vuonna 2012. Rauhan alueella järjestetyssä tapahtumassa oli 19 näyttelykohdetta, ja siellä vieraili noin 30 000 kävijää. Loma-asuntoja rakennettiin tuolloin erityisesti venäläisten tarpeisiin, mutta idän kysyntä lopahti käytännössä heti messujen jälkeen.

Lähde: Suomen Asuntomessut

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.