Kerhokeskus Koskiksen sulku jatkuu Imatralla — Kosken koululla tutkitaan ilmanvaihtoa

Matti Veijalainen

Kosken koulun ympärille on määrä muodostua yhden Imatran tulevista kolmesta koulukeskuksesta.

Ilmanlaatuongelmista epäilty kerhokeskus Koskis pysyy toistaiseksi suljettuna Imatralla. Ovi pidetään säpissä ainakin maaliskuulle viikolle kymmenen saakka, kaupungin hyvinvointikoordinaattori Arja Kujala arvioi.

Varman päälle halutaan pelata uusia tietoja odoteltaessa. Koskiksen sisäilman mikrobitutkimusten tulosten valmistuminen viipyy vielä pari viikkoa, Kujala kertoo. Sen jälkeen remonttitarpeet tarkentuvat.

Talossa on ryhdytty avaamaan rakenteita mahdollisten tiiveysvuotojen paikantamiseksi. Siksi Koskis vaatii vähintään perusteellisen siivouksen ennen uudelleen avautumistaan, Kujala selvittää.

Koskis on ollut nuorten lisäksi monien järjestöjen kokoontumistila. Järjestöille on haettu korvaavia tiloja eri puolilta kaupunkia. Tarpeet on onnistuttu täyttämään, Kujala kertoo.

Sisäilmaongelmaiseksi epäillään myös Kosken koulua. Merkit viittaavat Kujalan mukaan ilmanvaihdon puutteellisuuksiin. Suodattimia on ryhdytty vaihtamaan. Kanavien tiiveystutkimukset alkavat torstaina. Väistötilajärjestelyjä ei ole jouduttu toistaiseksi pohtimaan.

— Vain yksi luokkatila on päätetty jättää pois käytöstä, Kujala kertoo.

Kaupungin sisäilmatyöryhmä päivitti Koskiksen ja Kosken koulun tilanteita supistetulla kokoonpanolla maanantaina. Koko asiantuntijaryhmä kokoontuu samojen asioiden äärelle uudestaan myöhemmin.

Matti Veijalainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.