Suurimmat kokouspalkkiot Lappeenrannassa — Imatra maksaa ainoana hallituksen jäsenille myös vuosipalkkiota

Hannu Ojala

Imatralla valtuston jäsenen kokouspalkkio on 90 euroa. Valtuuston puheenjohtaja saa 135 euron kokoupalkkion lisäksi 2 600 euron vuosipalkkion.

Imatran kaupunki maksaa ainoana kuntana Etelä-Karjalassa myös kiinteää vuosipalkkiota kaupunginhallituksen jäsenille. Imatran maksama vuosipalkkio on 750 euroa.

Tieto ilmenee tiistaina julkistetusta Kuntaliiton selvityksestä.

Valtuuston ja hallitusten puheenjohtajien palkkiot muodostuvat kaikissa maakunnan kunnissa vuosipalkkiosta ja kokouskohtaisesta palkkiosta.

Lappeenrannassa valtuuston ja hallituksen puheenjohtajille vuosikorvaus on 3 480 euroa. Lappeenrannassa puheenjohtajien kokouspalkkio on 160 euroa ja jäsenen 100 euroa.

Hallituksen puheenjohtajan vuosipalkkio on Imatralla 3 100 euroa. Valtuuston puheenjohtajan luottamustoimesta maksetaan 2 600 euroa. Molempien kokouspalkkio on 135 euroa.

Valtuuston ja hallituksen jäsenen kokouspalkkio Imatralla on 90 euroa.

Tiukin korvauslinja on tällä valtuustokaudella Savitaipaleella, jossa niin puheenjohtajat kuin valtuuston jäsenetkin kuittaavat kokouspalkkioina 40 euroa. Valtuuston puheenjohtajan vuosikorvaus on 900 euroa ja hallituksen puheenjohtajalle 1 800 euroa.

Uudenmaan kunnissa suurimmat palkkiot

Maakuntien vertailussa suurinta kokouspalkkiota maksetaan Uudenmaan kunnissa, keskimäärin 118 euroa valtuuston jäsenelle ja puheenjohtajalle 177 euroa. Pienimmät palkkiot jäsenelle ovat Kainuussa, 61 euroa ja puheenjohtajalle Etelä-Savon ja Lapin kunnissa, 88 euroa.

Kaikki luottamushenkilöiden palkkiot ja ansionmenetyskorvaukset ovat luottamushenkilölle verotettavaa tuloa. Lisäksi varsin yleisesti palkkiosta peritään puoluevero.

Kuntaliiton palkkiokyselyn vastauksista selviää, että valtuustokauden alussa puoluevero on pienimmillään prosentti ja korkeimmillaan 99 prosenttia palkkiosta.

Manner-Suomen kunnissa korkeinta puolueveroa keräävät vihreät eli keskimäärin 19,1 prosenttia.

Vasemmistoliiton luottamushenkilöt maksavat 16,3 prosentin puolueveroa, SDP:n edustajat 14,6 prosenttia, kokoomuksen 14,1 prosenttia, keskustan 12,9 ja perussuomalaisten luottamushenkilöt 11,6 prosenttia.

Valtuuston jäsenten kokouspalkkiot

Lappeenranta 100€

Imatra 90€

Parikkala 88€

Rautjärvi 75€

Luumäki 70€

Ruokolahti 70€

Taipalsaari 50€

Lemi 48€

Savitaipale 40€

Luetuimmat

Uusimmat uutiset