Taipalsaarentiellä ylinopeutta ajanut ja vastaantulijaan törmännyt kuljettaja sai 3 kuukautta ehdollista ja ajokiellon

Oikeuden mukaan kuljettajan menettely oli törkeän huolimatonta. Tuomittu on ilmoittanut olevansa tyytymätön saamaansa ajokieltoon.

Minna Mänttäri

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on antanut päätöksensä kolarista, joka sattui Taipalsaarentiellä viime vuoden lokakuussa.
Etelä-Karjalan käräjäoikeus on antanut päätöksensä kolarista, joka sattui Taipalsaarentiellä viime vuoden lokakuussa.

Vastaantulevaan autoon ohittaessaan törmännyt ja ylinopeutta ajanut mies on tuomittu törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä vammantuottamuksesta. Etelä-Karjalan käräjäoikeus määräsi miehelle kolmen kuukauden mittaiseen ehdollisen vankeusrangaistuksen sekä kuuden kuukauden mittaisen ajokiellon.

Kolari sattui Lappeenrannassa Taipalsaarentiellä viime vuoden lokakuussa.

Vastaantullutta autoa kuljettanut nainen sai törmäyksessä muun muassa keuhkoruhjeen ja mursi useita luita.

Tuomitun on maksettava vakuutusyhtiölle noin 9 900 euroa korkoineen, minkä yhtiö oli maksanut vastaantulleen auton omistajille sekä vakuutusyhtiön oikeudenkäyntikulut. Lisäksi hänen on maksettava rikosuhrimaksua ja todistelukustannuksia noin 200 euroa.

Syytetty myönsi syyllistyneensä liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja vammantuottamukseen, mutta kiisti, että olisi menetellyt törkeän huolimattomasti tai että rikos olisi ollut törkeä.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus katsoi riittävällä varmuudella tulleen näytetyksi, että syytetyn auton nopeus on ollut 150—160 kilometriä tunnissa. Tieosuudella nopeusrajoitus oli 70 kilometriä tunnissa.

Syytetty ei riittävästi varmistunut ohitukseen lähtiessään, että vastaan tule muita autoja. Oikeuden mukaan menettely oli törkeän huolimatonta. Mies oli voinut varautua siihen, että hänen piittaamaton ajamisensa johtaa sekä vammautumiseen että korvausvelvollisuuteen.

Tuomittu on ilmoittanut olevansa tyytymätön saamaansa ajokieltoon.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Luetuimmat