Omenahotellit etsii Lappeenrannan keskustasta sopivaa hotellikiinteistöä

Omenahotellit-ketju on etsiskellyt kevään aikana sopivaa kiinteistöä ketjun laajentamiseksi myös Lappeenrantaan. Toimitusjohtaja Ville Valorinta kertoo, että etsintä ei ole vielä tuottanut tulosta.

— Olen käynyt katsomassa muutamia kiinteistöjä, mutta ne eivät soveltuneet tarkoituksiimme. Tutkinta ja etsintä kuitenkin jatkuu koko ajan.

Omenahotelli-ketju katseli itärajan suuntaan jo vuosikymmenen alussa eikä kiinnostus ole Valorinnan mukaan laantunut.

— Lappeenranta on kiinnostava sijaintinsa ja kokonsa sekä venäläisten matkailijoiden vuoksi. Uskomme, että jossain vaiheessa venäläisten matkailijoiden määrä lähtee taas nousuun.

Valorinnan mukaan Omenahotelli-konsepti sopii hyvin venäläisille, jotka etsivät edullista majoitusta säästääkseen rahaa ostoksiin ja muihin matkailupalveluihin.

Omenahotellit ovat kaupunkien keskustoissa. Valorinta sanoo, että he haluavat keskustaan, koska hotelleissa ei toimintakonseptin mukaisesti ole ravintolatoimintaa vaan asiakkaat hakevat oheispalvelut hotellin lähiympäristöstä.

Vuosi sitten Omenahotellit aloitti yrityssaneerauksen. Valorinnan mukaan saneeraus on sujunut sovitusti ja viime vuonna ketju teki jo positiivisen tuloksen.

— Tämän vuoden alku on ollut viime vuottakin parempi.

Hotelliketjun hakeutuessa yrityssaneeraukseen sillä oli 12 hotellia. Tällä hetkellä hotelleja on kahdeksan. Helsingissä ja Tampereella on yli sadan huoneen hotellit ja muualla alle sadan huoneen. Lappeenrannasta ketju etsii tilaa, johon saisi 50—60 huonetta.

Heikki Sopanen

Heikki Sopanen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet